România, destinaţie de iarnă de top, în cel mai important ghid de călătorii din lume

România, destinaţie de iarnă de top, în cel mai important ghid de călătorii din lume
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lonely Planet a făcut o listă cu locurile unde să îţi petreci vacanţa de iarnă, Transilvania regăsindu-se în acest top. "Nu puteţi vizita bârlogul lui Dracula într-o zi însorită, în care se aud zgomotele făcute de miei pe câmp, nu? Încercaţi să vizitaţi castelul într-o zi cu cer înnorat, când frunzele copacilor au căzut şi când zăpada începe să învăluie peisajul", spun editorii ghidului Lonely Planet. Aceştia mai recomandă vizitarea oraşelor Braşov şi Sighişoara, "două oraşe medievale superbe", care au conexiuni variate cu Vlad Ţepeş, care în trecut se numea Dracul, deşi nu este foarte clar dacă el a pus vreodată piciorul în aşa-zisul său castel (Castelul Bran, n.r.). "Bram Stoker nu a vizitat niciodată România, deci nu vă aşteptaţi să regăsiţi acolo prea multe elemente din cartea şi din filmele cu Dracula", mai spun editorii ghidului. Lonely Planet face trimitere la scriitorul britanic Bram Stoker (1847-1912), care l-a folosit pe Vlad Ţepeş ca sursă de inspiraţie pentru romanul său "Dracula", publicat în 1897.

În topul destinaţiilor de iarnă din Europa recomandate de Lonely Planet se mai numără: Rovaniemi din Finlanda; târgurile de Crăciun din Germania şi Austria; Abisko (Suedia); Atena (Grecia); Copenhaga (Denemarca); Budapesta (Ungaria); Jasná (Slovacia) (de pus foto 2); Andaluzía (Spania); Veneţia (Italia).

Lansat în 1972, Lonely Planet este cel mai important ghid de călătorii din lume. Publisherul Lonely Planet editează peste cinci sute de titluri legate de călătorii, în mai multe limbi, şi produce programe de televiziune în colaborare cu alte companii.

Citit 776 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2019 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.