Gălăţeni care au uimit lumea la televizor / Florin Ristei şi Adrian Nour, revelaţiile anului 2013 (GALERIE FOTO)

Gălăţeni care au uimit lumea la televizor / Florin Ristei şi Adrian Nour, revelaţiile anului 2013 (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţeanul Florin Ristei a câştigat trofeul "X Factor", Adrian Nour a devenit Artistul României la „Vocea României”, iar balerinul Momo a uimit lumea cu poemele sale coregrafice la „Românii au talent” * Gălăţeanca Daciana Ciochină a cucerit inima Burlacului, iar alţi 11 gălăţeni au dovedit din plin că au talentul de a face rating


Gălăţenii au valoare şi talent, iar asta s-a văzut din plin la televizor. Şi nu vorbim de emisiuni bazate pe ceartă şi scandal, ci de talent-show, chit că avem şi gălăţeni şi gălăţence care au făcut rating în reality-showuri difuzate de posturile naţionale în 2013. Merită să vi-i amintim.

"X Factor"-ul Florin Ristei

Exuberant, carismatic, mereu cu zâmbetul pe buze şi extrem de talentat, gălăţeanul Florin Ristei a câştigat, prin votul publicului, marele trofeu al concursului "X Factor" de la Antena 1 şi cecul în valoare de 120.000 de euro. În primăvară, la TVR1, acelaşi Florin Ristei era în finala pentru Eurovision 2013, alături propria lui trupă, FreeStay, cu piesa „Criminal Mind”, dar să nu intrăm în discuţii despre cum se câştigă Eurovisionul în România… La "X Factor", gălăţeanul a oferit momente de excepţie. A transmis forţă, emoţie şi nesfârşită sensibilitate interpretând piesa Mihaelei Mihai „Salcia” şi numai Cerul a fost deasupra lui când a cântat melodia trupei Proconsul. „Bed of Roses” avea să convingă publicul că el este "X Factor", iar Florin s-a revanşat în stilul său, oferind o explozie de energie şi bucurie cu piesa „Fairytale”.

Adrian Nour, artistul total

„Spirit ludic, sânge fierbinte”, „revelaţia de la Vocea României”, „cel mai vesel „nour” e cel ce aduce lumina ce va să vină”, „Adrian Happy Feet” sau pur şi simpu artist total, aşa a fost catalogat Adrian Nour în marele show de la Pro Tv. Artistul gălăţean a oferit, în duet/duel cu Ana Maria Mirică, cel mai bun moment din istoria showului „Vocea României”: piesa Corinei Chiriac „Inima ta”, dovadă că piesa a fost reeditată în programul Revelionului magic de la Pro Tv! Printre momentele de excepţie marca Adrian Nour se află „La Boheme”, „Buona sera signorina” - condimentată cu un moment de step şi „Loucura”. Din păcate, deşi spectacolul oferit de Adrian Nour a fost impecabil din punct de vedere artistic, în urma votului publicului artistul s-a clasat doar pe ceea de-a treia treaptă a podiumului la „Vocea României”, dar a devenit, fără tăgadă, Artistul României!

Uninvented Theatre and Zero Gravity Dance - Balerinul Momo şi poezia dansului

Gălăţeanul Momo, pe numele său complet Momo Peter Sanno, este balerinul care alături de colegii săi din Uninvented Theatre & Zero Gravity Dance a lăsat publicul cu gura căscată la „Românii au talent” de la Pro TV. Fiul doamnei Petruţa Moisi, prima femeie ecologist din oraşul nostru, cea care a înfiinţat Centrul de Consultanţă Ecologică, a făcut primii paşi de dans la Liceul de Artă din Galaţi.

Deşi doar două voturi, i-au lipsit pentru a ajunge în marea finală a competiţiei, balerinul rămâne în istoria „Românii au Talent” cu două momente unice, răvăşitoare, veritabile poeme coregrafice, în care a însufleţit un manechin. Ultimul său moment din concurs a fost pur şi simplu magic, a transpus publicul într-o altă lume: o splendidă poveste de dragoste între un mesager al focului şi o sirenă, o iubire imposibilă între apă şi foc!

Tecuceanca de la "X Factor" - Eliza Bunu, „pitbuliţa nebună”

Tecuceanca Eliza Bunu a revenit pe scena "X Factor" de la Antena 1 şi, chiar dacă a fost eliminată din concurs în pragul semifinalei, în marele spectacol de gală a fost alături de Florin Ristei. Mai mult, tecuceanca a impresionat-o cu frumuseţea ei pe Mihaela Rădulescu.

Dacă în 2012 Eliza a reuşit să-l îmblânzească pe acidul şi durul Cheloo, cel mai „periculos” membru al juriului şi l-a pupat, de această dată a devenit eleva lui şi „pitbuliţa nebună”, după cum a numit-o mentorul. Eliza a format împreună cu rapperul Rareş Raicu trupa „Bruiaj", devenind pariul antrenorului lor la "X Factor". În galele live ale "X Factor", "Bruiaj" a fost la înălţime! Deşi avea un picior în ghips, Eliza a ţopăit într-un picior în timp ce cânta în forţă şi cu talent „Jump Around”, fiind un adevărat vulcan de energie. Moartea mult prea timpurie a fratelui şi plecarea la muncă în Italia a tatălui ei sunt poveri grele pentru sufletul oricui, dar mai ales pentru o inimă atât de sensibilă de artist ca a Elizei. „Nu e nimic să compenseze lipsa ta/ Aş da orice să te am în preajma mea/ De când ai plecat, eu m-am schimbat în bine/ Şi oriunde eşti ai fi mândru de mine”, acestea sunt versurile emoţionante pe care Eliza le-a scris cu gândul la fratele ei decedat mult prea devreme. Puse pe melodia lui Puff Daddy, „I'll be missing you”, interpretată de Eliza şi Rareş, versurile au reuşit să răvăşească şi publicul şi juriul "X Factor".

Tecucenii au talent - "Roboţelul" Adrian Ilinca a făcut senzaţie

„Eşti gata să faci spectacol? Ne uimeşti?! Nici n-o să te întreb ce talent ai! Vreau să mă surprinzi, atât!”, atât i-a spus Mihai Petre, cel mai sever membru al juriului de la „Românii au talent”, tecuceanului Adrian Ilinca, în vârstă de 19 ani. Şi, în preselecţii, Adrian Ilinca a reuşit să facă mai mult decât spectacol, a uimit pe toată lumea, transformându-se în robot! A fost dat în urmărire generală pentru talent şi, chiar dacă nu a ajuns în finala marii competiţii „Românii au Talent” de la Pro Tv, toată România s-a minunat cum dansează.

Simpaticul roboţel în vârstă de 19 de ani a avut parte de o copilărie cu multe lipsuri şi a scăpat ca prin urechile acului de un diagnostic teribil - ulcer intestinal, care îi dădea doar două săptămâni de viaţă. Ar fi putut participa la „Italia’s got talent”, dar a preferat să vină la „Românii au talent”, chiar dacă pentru asta a trebuit să renunţe la joburile pe care le avea în Italia - instructor de dans la „Ritmi Dance” şi de acrobatică la „Play Sport”. Aşa cum am mai scris, special pentru acest show, Adrian a venit din Italia, unde locuieşte de 11 ani cu părinţii şi cu fratele său. Pentru Adrian, emisiunea de la Pro a fost şansa de a se întoarce şi stabili în România, dornic de o carieră în dans.

Inel cu diamante şi nuntă - Daciana Ciochină a câştigat inima Burlacului

Gălăţeanca Daciana Ciochină a câştigat mai mult decât emisiunea-concurs „Burlacul” de la Antena 1 şi un inel cu diamante, şi-a adjudecat şi inima protagonistului show-ului, Bogdan Vlădău. Blondă, suavă şi cu un chip angelic s-a ţinut demnă şi departe de scandalurile ieftine ale celorlalte pretendente ale Burlacului, dându-le clasă, poate şi pentru că e fiică de preot, şi are deja înţelepciunea unei căsnicii şi a unui divorţ. Relaţia cu Vlădău a continuat şi după emisiune, cei doi participând la nunta dintre Bianca Drăguşanu şi Victor Slav. „O să avem sufletele de aceeaşi culoare şi vom vibra împreună”, mărturisea Daciana, înainte de nuntă. Ulterior, presa tabloidă a scris că Bogdan şi Daciana s-au despărţit.

De la o emisiune la alta - ”Moldovean blues", cu YJB

“Muzica, sentiment, energie”, adică show în toată regula! Asta au promis, asta au oferit din plin, la „Românii au talent”, componenţii trupei YJB, adică Alexandra Penciu, pe care o ştiţi deja de la „Vocea României”, Vincenţiu Mantu şi Leonard Croitoru, elevi la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" din Galaţi. ”Moldovean blues"-ul lor a fost aplaudat cu plăcere nu numai de public, ci şi de cei trei juraţi, Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre, chiar dacă tinerii gălăţeni nu s-au calificat în semifinale.

Cu tatăl pe scenă - Next Star - Bogdan Ştirbu

Pe Bogdan Ştirbu, elev în clasa a V-a la Şcoala Nr. 7, l-aţi putut vedea la emisiunea „Next Star”, pe Antena 1. Îmbrăcat în marinar, băiatul a cântat impecabil, gândindu-se la tatăl sau, navigator, plecat pe mare. De altfel, a şi mărturisit că şi-ar fi dorit că tatăl său să-l vadă la "Next Star". Nu mică i-a fost mirarea când şi-a recunoscut tatăl în persoana marinarului care s-a aflat lângă el, pe scenă, pe tot parcursul interpretării melodiei, dar ascuns bine sub un machiaj special şi perucă! Surpriză marca Antena 1!

Talent sută la sută - Cât de frumoasă este Diana Borcea!

Vocea minunată a Dianei Borcea a ridicat publicul în picioare la „Românii au talent”. Diana a cântat dumnezeieşte piesa „Beautiful” a Christinei Aguilera. Versurile cântecului, pe care Pro Tv le-a subtitrat, „Sunt atât de frumoasă, indiferent ce spun alţii, şi vorbele nu mă pot doborî”, interpretate de tânăra diagnosticată cu nanism hipofizar somatotrop, au răvăşit publicul. Diana, pentru care „e o luptă în fiecare zi să ieşi din casă, să îţi îndeplineşti datoriile de zi cu zi”, şi-a pierdut mama pe când avea doar zece ani şi acum este studentă în Bucureşti, la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia japoneză.

Geanina Bobocea - O tecuceancă la Miss Diaspora 2013

La doar 17 ani, tecuceanca Geanina Bobocea a participat cu succes la trei concursuri de miss, două la Madrid, unul la Mangalia, şi a reprezentat Spania la Miss Diaspora Callatis 2013 - un concurs de frumuseţe şi spiritualitate romanească, transmis pe TVR 2. Geanina a reuşit să se califice între primele zece finaliste şi s-a impus în faţa altor 16 frumuseţi venite din 11 ţări.

 

La TVR - JuL, în semifinala Eurovision

Pe Georgiana Moraru, pe numele de scena JuL, am văzut-o la TVR1, în Semifinala Eurovision România cu piesa "Wake me up". Deşi a avut emoţii, a cântat cu bucurie. Gălăţeanca a făcut parte pentru o vreme din trupa Hi-Q, a colaborat cu DJ Allexinno şi Starchild pentru piesa "Rihanna Song", care s-a bucurat de un mare succes în afara ţării, dar şi cu trupa Bere Gratis.

Mariaj la TV - "Patru nunţi şi-o provocare"

Gălăţeanca Roxana a fost cerută de soţie tocmai la Paris, la picioarele turnului Eiffel, s-a căsătorit pe un ponton pe Dunăre, dar toată lumea a văzut-o la Pro Tv la "Patru nunţi şi-o porovocare". Deşi miresele concurente au acuzat-o, acre, că "E fiţoasă! E infatuată! Se uită la noi ca la nişte gândaci”, Roxana a părut doar elegantă şi politicoasă, e drept, o politeţe rece şi rezervată, fără să epateze şi să facă nazuri! Chiar dacă n-a câştigat premiul cel mare, luna de miere de cinci stele, nunta ei în stil parizian sigur va inspira şi alte cupluri. Apropo, suportul de tort în forma celebrului Eiffel îl puteţi vedea în vitrina unei cofetării centrale din Galaţi!

Bittman a vrut să-l plătească - Sorin Bumbaru a cucerit-o pe Delia

Ca o îngheţată la soare, aşa s-a topit Delia la vederea gălăţeanului Sorin Bumbaru, manechin de ocazie, revenit pe scena "X Factor". Deşi farmecul personal al gălăţeanului depăşea prestaţia lui artistică şi talentul muzical, Delia era convinsă că Sorin trebuie să meargă mai departe în concurs, iar Dan Bittman i-a făcut o ofertă gălăţeanului: „Din banii mei, personali, îţi dau o mie de euro ca să pleci sau, dacă câştigi premiul de 120.000 de euro, nu te alegi decât cu 20.000 şi o sută e a mea!”. Surprinzător, Sorin a acceptat a doua variantă, dar n-a fost cazul. A fost eliminat înainte de a ajunge în galele live.

Cosmina Burcea - Cu Autobuzul lui Vârciu, în căutarea dragostei

Cosmina Burcea s-a numărat printre cele nouă fete frumoase şi dornice de aventură care au urcat în Autobuzul lui Liviu Vârciu, colindând ţara-n lung şi-n lat, în căutarea dragostei. Emisiunea de pe Kanal D „Autobuzul lui Vârciu” este adaptarea românească a formatului internaţional “Babes on the bus”, pasagerele neavând alt scop decât găsirea jumătăţii în satele în care poposeşte autobuzul, în timpul acestei curse neobişnuite. Îndrăzneaţă, Cosmina a câştigat detaşat titlul suprem de cea mai vorbăreaţă dintre concurente şi a reuşit să-l scoată din răbdări inclusiv pe Vârciu!

Partener pentru Măruţă - Alexandru Mircea, chinuit de talent

Gălăţeanul Alexandru Mircea a reuşit să facă o sală întreagă să hohotească de râs cu mişcările lui de dans-robot şi rock and roll, la "Românii au talent". „Vă chinuie într-un mare fel talentul la dans. Zbaterea aceasta interioară este ca o furtună năprasnică”, a comentat aprigul Mihai Petre. Andi Moisescu l-a propus pentru "Dansez pentru tine", cu un partener la fel de "talentat" - Cătălin Măruţă. Perseverent, gălăţeanul ar putea reveni şi în sezonul următor al românilor (care se cred) talentaţi.

Citit 3580 ori Ultima modificare Joi, 02 Ianuarie 2014 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.