Rămăşiţe ale unui satelit rusesc vor cădea pe Terra, impactul putând fi unul periculos

Rămăşiţe ale unui satelit rusesc vor cădea pe Terra, impactul putând fi unul periculos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rămăşiţe ale satelitului rusesc Kosmos-1220 vor cădea pe Terra, undeva în Oceanul Pacific, iar oficialii ruşi avertizează că acest impact ar putea fi unul periculos, deoarece căderea nu este una controlată de specialişti, informează dailymail.co.uk. Satelitul a fost lansat de Rusia în 1980 şi scos din funcţiune în acelaşi an.

Oficialii ruşi au avertizat că acesta a reintrat în atmosfera Pământului duminică, însă bucăţi din satelit vor supravieţui vitezei uriaşe la coborâre. Experţii spun că bucăţile din satelit constituie "un pericol adevărat", aceştia necunoscând locul unde se vor prăbuşi. Informaţia a fost confirmată de colonelul Aleksei Zolotukhin pentru agenţia de presă Ria Novosti. "Momentul exact al impactului şi locul unde vor cădea fragmentele din Kosmos-1220 se pot modifica în funcţie de factorii externi", a spus acesta.

Experţii se aşteaptă însă ca satelitul - ale cărui mărime şi greutate exacte nu sunt cunoscute - să cadă undeva în Oceanul Pacific, fapt care nu ar constitui o ameninţare. Însă, potrivit Fox News, acesta ar putea la fel de bine să cadă oriunde altundeva pe Terra.

Citit 1405 ori Ultima modificare Luni, 17 Februarie 2014 10:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.