Samuraii din Trupa Akikai Junior Tecuci s-au calificat în semifinala „Românii au Talent”
Foto: Foto: Pro Tv

Samuraii din Trupa Akikai Junior Tecuci s-au calificat în semifinala „Românii au Talent”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Galaţiul va fi, pentru al patrulea an consecutiv, reprezentat în semifinalele „Românii au Talent” de la Pro Tv. Iar primii care au pus Galaţiul pe harta românilor talentaţi sunt micii samurai din Trupa Akikai Junior (7 -12 ani). Aceştia au concurat chiar în prima ediţie a preselecţiilor din acest al patrulea sezon, iar vineri noapte am revăzut imagini din spectacolul lor. Akikai Junior a ţinut publicul şi juriul cu sufletul la gură: mişcări de karate graţioase sau fulgerătoare, salturi acrobatice, momente de echilibru, dar şi de luptă corp la corp, totul perfect sincronizat cu fondul muzical antrenant. „Copii atomici”, aşa i-a numit Smiley. Vestea că au intrat în semifinală le-a fost dată telefonic chiar de unul dintre membrii juriului. A fost suficient ca realizatorul „Apropo Tv” să dea „Bună ziua”, pentru ca fondatorul Akikai, Sensei Vasile Iku Volanschi să-l recunoască pe loc: „Cred că e Andi Moisescu!”. „Aveţi o intuiţie bună, într-adevăr! Aţi intrat în semifinală!”, a fost vestea care i-a făcut pe micii samurai strânşi în jurul lui sensei Iku Volanschi să sară în sus şi să strige de bucurie. Trebuie să vă reamintim, dacă aţi uitat cumva, că la primul sezon al emisiunii „Românii au Talent”, Clubul Sportiv Akikai din Tecuci a uimit o ţară întreagă, ajungând până în marea finală a concursului. Aşa că le ţinem pumnii talentaţilor samurai şi le dorim succes. Akikai a luat naştere în 1987 şi înseamnă Asociatia Toamnei, după anotimpul în care s-a născut fondatorul ei, Sensei Vasile Iku Volanschi.

Preselecţii cu succes

Înainte ca Pro Tv să dea start semifinalelor, Galaţiul a mai strălucit de câteva ori în lumina preselecţiilor filmate pe scena de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Amalia Petre, în vârstă de doar şapte ani, la uluit pe Mihai Petre cu un dans în care a împletit graţia baletului cu acrobaţia şi contorsionismul. Apoi a fost rândul iluzionistului Roland Macovei, de 19 ani, să uimească publicul cu juriul cu un număr incredibil: a reuşit să scape din imobilizarea unei cămăşi de forţă. Şi la final, micuţele indience din Bârlad „Magic Dance” (4-9 ani) l-au cucerit pe Mihai Petre cu dansul lor.

Mai trebuie spus că toţi concurenţii respinşi şi criticaţi de Mihai Petre la „Românii au Talent” au fost răzbunaţi: artiştii Circului Bellucci i-au făcut o farsă de senzaţie lui Mihai Petre, chiar pe scena de la Galaţi!

Citit 3231 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Aprilie 2014 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.