Şerpi, şopârle şi tarantule vii, la Galaţi

Şerpi, şopârle şi tarantule vii, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Expoziţia de reptile vii, găzduită de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, îşi aşteaptă vizitatorii cu 75 de exemplare extrem de rare şi periculoase, pe care cei mai mulţi dintre noi le văd doar la televizor. Conform bucureşteanului Florin Sîrb, proprietarul reptilelor, gălăţenii pot admira numeroase specii de reptile şi tarantule din toate zonele tropicale şi subtropicale ale globului, printre care: taipanul - cel mai veninos şarpe din lume, mamba negru, mamba verde, cobre, vipere uriaşe africane, şerpi cu clopoţei. „Am mai adus şi pitoni, anaconde, şerpi regali, ţestoase de apă, de uscat, crocodili, şinşile şi cam cinci specii de tarantule - braziliene, indiene, mexicane şi africane. Cel mai rar exemplar din colecţia mea este taipanul australian, unul foarte greu de găsit, eu l-am luat din Polonia. În Europa, cred că sunt doar câteva exemplare”, a explicat colecţionarul.

Bucureşteanul a început în urmă cu 15 ani să crească reptile, iar cu timpul colecţia sa a crescut, ajungând să fie una dintre cele mai mari din zona de est a Europei, de aceea se gândeşte serios să meargă cu expoziţia şi în ale ţări. Exemplarele le cumpără în special din Germania, unde periodic au loc târguri internaţionale cu sute de crescători.

„M-am gândit să încerc să merg cu reptilele în Bulgaria, fiindcă am găsit câteva spaţii acolo. Eu am o expoziţie destul de mare. Am fost în Germania la o expoziţie şi abia dacă avea 30 de exemplare, iar intrarea costa 15 euro”, a mai spus Florin Sîrb.

Pe lângă reptilele şi tarantulele vii, vizitatorii mai pot admira şi câteva sculpturi din lemn realizate de colecţionar - şopârle, cobre, miriapozi.

Citit 1849 ori Ultima modificare Joi, 17 Aprilie 2014 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.