Obiceiuri PERICULOASE/ Sexul oral poate DĂUNA sănătăţii

Obiceiuri PERICULOASE/ Sexul oral poate DĂUNA sănătăţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O clipă de plăcere, savurată fără atenţie, poate dăuna grav sănătăţii. Sexul oral, una dintre "plăcerile vinovate" ale epocii moderne, se poate transforma într-un adevărat coşmar, în cazul în care nu vă cunoaşteţi îndeajuns de bine partenerul. Astfel, potrivit cadrelor medicale, prin stimularea orală, un partener sănătos poate contacta numeroase boli cu transmisie sexuală, cum ar fi virusul HIV, herpesul genital, sifilisul, gonoreea, virusul HPV sau hepatita virală. La fel ca în cazul sexului normal, utilizarea protecţiei creşte siguranţa. Protecţia poate fi dată fie de prezervativ, fie de o folie protectoare poziţionată pe suprafaţa vulvei sau a anusului. Conform statisticilor însă, foarte puţine persoane se protejează în timpul sexului oral, atât în rândul adulţilor, cât şi al adolescenţilor. Există însă şi o parte bună. Potrivit aceloraşi statistici, sexul oral neprotejat prezintă riscuri mult mai mici de contactare a bolilor cu transmisie sexuală, în raport cu sexul vaginal sau cu sexul anal. O femeie care oferă unui barbat stimulare orală neprotejată se expune mai multor riscuri de îmbolnăvire, decât atunci când beneficiază de acelaşi favor. Dacă partenerul acesteia suferă de herpes simplex, situaţia se schimbă radical, riscul mai mare fiind valabil în cea de-a doua circumstanţă.   

De asemenea, potrivit specialiştilor de la Societatea Americană de Cancer, sexul oral ar putea fi un factor de favorizare a cancerului orofaringian. De vină pentru această pacoste ar fi Virusul Papiloma Uman (HPV), ce poate fi transmis prin stimulare orală neprotejată.

Sexul oral, distracţia adolescenţilor

Potrivit sondajelor internaţionale, sexul oral este foarte răspândit în rândul adolescenţilor. O explicaţie ar fi că, în viziunea acestora, stimularea orală nu reprezintă şi pierderea virginităţii.

Un sondaj derulat în acest sens de profesorul în pediatrie al Universităţii din California, Bonnie Halpern-Felsher, arată că majoritatea adolescenţilor nu consideră că se expun unor riscuri de ordin social, emoţional sau fiziologic atunci când practică sexul oral. Dintre toţi respondenţii, cei de sex masculin au susţinut că există chiar beneficii sociale şi emoţionale în raport cu sexul oral, pe când unele respondente de sex feminin au recunoscut asumarea unor sentimente de vină după ce au trăit această experienţă sexuală.

Într-un alt sondaj la care au participat 425 de adolescenţi de ambele sexe s-au evidenţiat şi motivele pentru care tinerii cu puţină experienţă sexuală preferă stimularea orală mai mult decât alte tipuri de sex. Deşi ar fi fost de aşteptat ca respondenţii să invoce primul motiv ca fiind gradul de siguranţă mai mare decât sexul vaginal sau anal, adolescenţii au plasat pe primele locuri obţinerea plăcerii sexuale mai uşor, îmbunătăţirea relaţiilor intime cu partenerul, câştigarea de popularitate în rândul prietenilor şi curiozitatea.

Există însă şi veşti bune.Sexologii sunt de părere că sexul oral poate fi şi un liant într-o relaţie stabilă, formând o conexiune foarte intimă şi fiind o cale de exprimare a dorinţei de satisfacere a partenerului.

Citit 7717 ori Ultima modificare Vineri, 23 Mai 2014 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.