Cine şi ce (dez)interes are cu Plaja "Dunărea"?

Cine şi ce (dez)interes are cu Plaja "Dunărea"?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Evident, şi în sezonul estival din acest an vom întâmpina serioase probleme atunci când vom dori să mergem la plajă, pe bani puţini. Căci spre surprinderea şefilor de instituţii şi a unora dintre aleşi, care, observ, nu vor să depună prea mult efort pentru a interacţiona cu cetăţenii şi a le asculta nevoile, cei mai mulţi dintre locuitorii de la malul Dunării nu-şi permit să frecventeze locuri de agrement private, la care numai intrarea este de câteva zeci de lei.

Un om simplu, părinte sau nu, care câştigă o leafă de mizerie, de doar câteva sute de lei, trăieşte cu cele câteva zeci de lei, pe care ar trebui să le scoată din buzunar pentru a avea acces într-un astfel de loc, chiar şi o săptămână!

În fiecare vară, povestea se repetă: Plaja "Dunărea" arată înfiorător. Zona de agrement, administrată de Gospodărire Urbană, se degradează de la an la an şi nu mai are mult până să se transforme în paragină. Culmea, deşi aceste probleme au tot fost semnalate de-a lungul anilor, la începutul fiecărui sezon estival, nimeni nu a avut grijă ca pentru anul următor plaja să arate cât de cât decent şi să le ofere un minimum de confort celor care alegeau să se relaxeze aici. Nimeni nu a mişcat un pai în această direcţie şi nu pot să nu-mi pun întrebarea: neimplicarea autorităţilor, de-a lungul timpului, a fost, cumva, premeditată? Este foarte uşor să spui, când totul se degradează şi riscă să moară, că nu te mai poţi ocupa de ea, că nu ai bani să investeşti şi, evident, din dragoste de gălăţeni, pentru ca plaja să nu dispară, o oferi aproape gratis unui „samaritean”. Gospodărire Urbană întruneşte toate condiţiile pentru a primi o bilă neagră, la fel şi aleşii cu state vechi din Consiliul Local.

Bila albă se rostogoleşte, în această săptămână, către Direcţia Judeţeană pentru Cultură, pentru organizarea Festivalului Antic, inedit pentru Galaţi. Nu rataţi evenimentul de pe 21 iunie. Se anunţă spectaculos!

Citit 15676 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iunie 2014 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.