Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
8 comentarii

Pare greu de crezut că un motor poate produce energie fără a fi oprit pentru alimentare, dar principiul ştiinţific e destul de simplu: electromagnetismul. Pe această idee a mers un pensionar din Braşov care a reuşit să pună bazele invenţiei şi să o şi breveteze la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

„Este vorba despre un motor care funcţioneză cu energia magneţilor permanenţi. Aceasta este o sursă de energie inepuizabilă şi ecologică. Pe viitor, acest motor, putând să se autoacţioneze, va înlocui aceste greoaie şi greu de întreţinut sisteme fotovoltaice şi eoliene. Noutatea invenţiei constă în punerea în valoare a energiei magneţilor permanenţi”, a declarat inventatorul Gabriel Diaconu pentru bzb.ro.

Motorul a fost testat doar pe un Trabant, rezultatele fiind favorabile. Din păcate, nici guvernul român, nici vreun alt investitor nu s-a arătat interesat de această inovaţie.

Citit 5777 ori Ultima modificare Luni, 14 Iulie 2014 14:36

8 comentarii

 • postat de dobrin Marți, 15 Iulie 2014 15:49 82.137.14.*** Link la comentariu
  0
  2

  Asa ceva n-o sa se poata niciodata.Legile fizicii sunt clare ,precise,exacte adevarate,demonstrate etc,etc.Nu mai fiti naivi d-lor ziaristi ! E piedrere de timp citind asemenea prostii,mai mult.distrageti atentia de la realism, de la normalitate.

  Raportează
 • postat de crystal Marți, 15 Iulie 2014 09:02 95.77.107.*** Link la comentariu
  3
  1

  nu stiu cat success o sa aiba cu motorul Bedini,tehnologia e deja cunoscuta si e plin youtube-ul si google de chestii gen free-energy care mai de care.Problema e ca chestiile astea dau prea putin Curent ( Amperaj) si nu poti alimenta nici macar o veioza cum trebuie daramite un televizor decat daca faci ceva mai mare .Si cum nimeni nu se incumeta sa isi ocupe jumatate de camera cu un generator ptr o veioza ,nu sunt multi care fac chestii de astea in lume doar la tara sa pui unul in curte sau in magazie.
  Un film sf cu astfel de subiect este Iron-Man 1,2 si 3.Treaba aia mica si albastra de la pieptul costumului pare mai realista cand e la stadiu de prototip la ei in centrala.
  Cat pentru auto nu cred ca se folosi vreodata asa ceva ca nu da putere destula sa te misti cum trebuie.
  Poata NASA o fi descoperit ceva bun sau confiscat ceva de la vreun ozn fantastic prabusit dar chestiile astea trebuie tinute secrete multi ani ,cel putin vreo 300 pana se termina de tot petrolul in lume..asa cum a zis si iancu jianu mai jos.Altfel ar apare peste tot masini cu energie,hidrogen,antimaterie,etc..care unele au randament de 100+ ori mai mare decat benzina dar si nepoluante.
  Dar pentru ceva homemade ca o lumina de veghe de nopate ptr copii sau un miniventilator de birou se merita sa faci asa ceva,iti trebuie cunostinte in electronica. Eu am facut un senzor de adancime de pamant ud pentru gradina ( de intreprindere la galfinband) fara curent electric doar cu 2 "electrozi" si cu un vu-metru care a functionat fara probleme si arata cat de uscat este in adancime si cat trebuie sa mai uzi.
  Poti sa scoti curent aproape din orice, pamand ud,soare,vant,valuri,abur,apa, magneti, faraonii isi luminau piramidele cu otet , etc dar problema e cat de puternic e acel curent sa iti foloseasca acasa sau la masina, tre' sa ai o minicentrala in curte sau in spinare la masina.

  http://bedinimotors.blogspot.ro/
  http://free-energi.com/index.php
  https://www.youtube.com/watch?v=nlO8UDsc-Fc&list=PLXRyGk0mVKyjQojUUivC8EUQwRX1cicPa&index=3

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Luni, 14 Iulie 2014 23:42 5.13.158.*** Link la comentariu
  8
  2

  Nikola Tesla a INVENTAT motoare bazate pe magnetism... restul sunt copiatori si inovalotiri cel mult! Sincer eu nu am gasit vre-un exemplu pus in practica incat sa dea randamentul scontat! In plus inventiile de genu sunt respise si nesprijinite datorita corporatiilor care ar falimenta in cateva luni... serviciile trebuie sa fii necesare pentru consumator, cat ami scumpe in timp... ex: energia electrica... gazele... motorina si benzina etc...

  Raportează
 • postat de eu Luni, 14 Iulie 2014 17:28 84.117.40.*** Link la comentariu
  1
  13

  Vali, un motor este prin definitie un dispozitiv, un sistem, spune-i cum vrei, care transforma o forma de energie gen electrica, termica ori chimica in energie mecanica.
  Dar principiul de baza este ca trebuie sa intre o energie in sistem ca sa iasa alta. Cu pierderi inca.
  Deci nu poate exista un motor care sa mearga asa de capul lui, fara sa intre energie din afara. Si inca sa mai si dea ceva in plus, sa miste o masina sau altceva.
  Daca ar exista, s-ar numi perpetuum mobile, iar asa ceva violeaza legile termodinamicii.

  Raportează
 • postat de Vali Luni, 14 Iulie 2014 14:25 86.124.203.*** Link la comentariu
  5
  10

  pff ... "Inventia" pe cat este de veche pe atat de des a mai fost pusa in practica in toata lumea sub diferite forme.
  Desi in teorie tot e de la roz bon-bon in sus, in practica absolut toti inventatorii (pentru care am tot respectul) s-au lovit de problema costului! Se pare ca e prea costisitor sa produci energia magnetica (acei magneti permanenti de eficienta maxima din pamanturi rare (neodim)) decat pentru a misca un vehicul.
  Asa cum am mai spus, in teorie e foarte frumos dar in practica e ineficient.

  Raportează
 • postat de Sa se hotarasca ...e inventie ori... inovatie ? Luni, 14 Iulie 2014 14:16 5.13.205.*** Link la comentariu
  1
  11

  Inventie inovatoare ?

  Raportează
 • postat de perpetuum mobile Luni, 14 Iulie 2014 11:53 213.218.53.*** Link la comentariu
  1
  15

  hahaha. chiar asa? parca informatiile trebuiau verificate din mai multe surse. fac. jurnalism din galati, nu-i asa? admitere pe baza de buletin

  Raportează
 • postat de eu Luni, 14 Iulie 2014 11:05 84.117.40.*** Link la comentariu
  1
  16

  Da, foarte greu de crezut...
  Ar trebui sa nu mai cautati senzationalismul ieftin, de tabloid, iar articolele de genul astuia ar trebui scrise de persoane cu discernamant si cu minimul de cunostinte de fizica.
  Auzi deci, un motor electric ce functioneaza pe baza de electromagnetism!!!
  Nu ma asteptam, sincer.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.