O tânără şi-a PIERDUT VEDEREA purtând non-stop lentilele de contact

O tânără şi-a PIERDUT VEDEREA purtând non-stop lentilele de contact
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O tânără şi-a pierdut vederea după ce a purtat continuu lentile de contact, timp de şase luni. Ea dormea cu aceste lentile şi chiar înota în piscină cu ele. Astfel, globii ei oculari au fost distruşi, practic „mâncaţi” de Acanthamoeba, un microorganism care se hrăneşte cu bacteriile din zonele infectate ale ochiului, potrivit medicilor oftalmologi de la spitalul Wan Fang din Taiwan, la care a ajuns tânăra, a relatat siteul descopera.ro. Pentru că nu şi-a scos lentilele atâtea luni, corneea nu a mai fost oxigenată şi au apărut mici răni în ţesut, care în timp s-au infectat şi s-au umplut cu bacterii. Acanthamoeba a început să consume aceste bacterii, dar totodată să distrugă şi ochii tinerei, săpând practic în cornee, pentru a ajunge la bacteriile care trăiau în adâncimea ţesutului.

Această afecţiune se numeşte Acanthamoebic keratitis şi provoacă durere, înroşirea ochiului şi pierderea vederii. În mod surprinzător, deşi ochii sunt distruşi iremediabil, durerea apare foarte târziu, când nu mai poate fi intervenit, de aceea pacientul nu cere ajutor decât atunci când vederea lui este deja afectată definitiv.

Acanthamoeba se găseşte de obicei în apa din piscină, dar probleme de acest fel pot să apară şi în cazul în care lentilele de contact nu sunt curăţate corect.

În cazul acestei tinere, singura soluţie acum este transplantul de cornee, dar şansele ei sunt oricum reduse, pentru că aceste infecţii sunt foarte greu de oprit, au precizat medicii.

Citit 1962 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iulie 2014 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.