Maladia ALZHEIMER poate fi PREVENITĂ. Află cum
Foto: Sursa foto: expresul.com

Maladia ALZHEIMER poate fi PREVENITĂ. Află cum
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plimbările pe jos, cu durate de 20 de minute, de trei ori pe săptămână, reduc considerabil riscul de declanşare a maladiei Alzheimer, au anunţat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cambridge. Potrivit autorilor acestui studiu, simpla coborâre din autobuz cu o staţie mai devreme şi mersul pe jos până acasă ar putea preveni această maladie cu efecte devastatoare.

O treime dintre cazurile de Alzheimer sunt cauzate de factori care ţin de stilul de viaţă, precum sedentarism, obezitate, fumat, hipertensiune şi educaţie precară, a relatat siteul descopera.ro. Însă, dintre toţi aceşti factori lipsa exerciţiilor fizice este considerată cea mai importantă cauză de declanşare a maladiei Alzheimer. Oamenii de ştiinţă cred că exerciţiile fizice, atunci când sunt practicate cu regularitate, asigură un flux constant de sânge bogat în oxigen către creier. Astfel, se previne crearea plăcilor proteice - depozite de proteine din creier - care declanşează boala. În plus, dacă o persoană începe să practice exerciţii fizice cu regularitate devine mai înclinată să mănânce sănătos şi să renunţe la fumat, reducându-şi riscul de demenţă, potrivit cercetătorilor britanici.

Deocamdată, nu există un tratament contra maladiei Alzheimer, iar boala generează, de asemenea, o serie de efecte negative asupra familiilor pacienţilor.

Statisticile arată că un adult din trei, din rândul persoanelor de peste 65 de ani, va dezvolta demenţă. Maladia Alzheimer este cea mai întâlnită formă de demenţă.

Citit 1127 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iulie 2014 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.