Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Lanţul hotelier Hilton a anunţat de curând că va demara un proiect de eliminare a cheilor şi cartelelor folosite pentru intrarea în cameră, înlocuindu-le cu o aplicaţie specială ce va fi instalată pe smartphone-uri. Pe lângă această facilitate, oaspeţii vor putea folosi aplicaţia atunci când fac check in şi chiar înainte de a ajunge la hotel, pentru a selecta camera dorită. Până la sfârşitul anului, lanţul vrea să implementeze sistemul în peste patru mii de unităţi la nivel mondial, a relatat Business Insider.

Diverse lanţuri hoteliere au mai încercat să implementeze un astfel de sistem, dar nu la un număr atât de mare de unităţi de cazare. Practic, atunci când oaspeţii sosesc, ei pot urca direct în cameră, fără a mai fi nevoie să piardă timp completând formulare la recepţie.

Hilton intenţionează ca toate hotelurile sale să poată beneficia de tehnologie până la sfârşitul anului 2016.

Citit 1232 ori Ultima modificare Marți, 29 Iulie 2014 17:45

3 comentarii

 • postat de gheorghe Vineri, 01 August 2014 00:31 174.6.111.*** Link la comentariu
  0
  2

  @CIR
  "Explicatiile" dvs. fac parte din primele capitole ale manualului de adormit copiii.
  "securitatea nationala"?? pai nu mai exista, a fost pusa in genunchi in fata corporatiilor-stat occidentale.
  "National"? - doar la teatru si o data pe an, ca diversitate a multiculturalitatii...
  "Incalcarea legii" - ... LEGEA este una iar cel facute de la Revolutia Franceza (masonica) incoace nu fac decat sa transforme omul viu si liber intr-o masina de produs taxe, supusa si controlabila.
  Pretul - distractie "la greu", asa cum te invata reclamele (TV, Internet, ... filme si muzica) si cum te "pregateste" sistemul educational (politically correct!) sa devii consumator cert.
  Desigur cine "face" bani sa ii arunce mai departe in mofturile cu care i-a fost impanata constiinta.
  Dar pentru civilul "bine" crescut in sistemul socio-politic actual.(Civil,... ca doar nu are arme sa se apere de... "legi" care se impun la nevoie - a cui nevoie? - cu forta, fizica si militarizata).
  A-ti baga nasul in toate cotloanele sa stii, sa vezi, sa inregistrezi tot ce face altul... asta este psihopatie draga vecin comentator.
  Iar a pretinde ca [practic] ne-conformarea la regulile puterii [inarmate a] politicienilor = legi (!) te face automat terorist, hot, etc.... asta spui dumneata, de fapt ... este problema reala.
  A propos - care ar fi binele "final", tinta (viitorul luminos) spre care este impins individul cu toate smecheriile astea bune de prostit nu numai ignorantii?

  Raportează
 • postat de cir Miercuri, 30 Iulie 2014 09:43 83.103.186.*** Link la comentariu
  1
  0

  Sa inteleg ca acest hotel ofera gratuit si un smartphone ? Nu de alta dar sunt o gramada de probleme de compatibilitate intre softuri, nu mai vorbim de varianta in care ti-ai distrus accidenta telefonul...
  Cat despre comentariul bobocului "gheorghe":
  Sa nu devenim paranoici, daca nu incalcam legea nu avem de ce ne teme (activitatea terorista, furtul de date si traficul de influenta inseamna incalcarea legii, subminarea securitatii nationale si evident faptasii vor ajunge in atentia serviciilor). In mod obisnuit nu serviciile sunt cele mai interesate de profilul tau ci departamentele de vanzari din companii cu acces la datele motoarelor de cautare performante. Exista softuri la fel de performante care fac sa innebuneasca programele de monitorizare si deregleaza profilul conturat, daca tii neaparat la intimitate, desi Internetul a fost creat sa aratam nu sa ascundem informatie. Cat despre datele medicale, sa fim seriosi, nu exista nici in sistemul de sanatate asa ceva...

  Raportează
 • postat de gheorghe Miercuri, 30 Iulie 2014 01:10 174.6.111.*** Link la comentariu
  1
  3

  Cale libera hackerilor pentru furtul de identitate..
  Sa nu mai spunem ca esti "citit" in fiecare secunda unde te afli, cat stai.. si smart-phone-ul ori Iphone-ul transmit ("dau pe goarna") la un server.
  Ca si aparatura "inteligenta": cand si cat o folosesti, ce faci... totul este transmis la un alt server.
  Alt server stocheaza activitatea ta e Internet.
  Alt server stocheaza datele civile, altul pe cele medicale, altul pe cele profesionale... etc.
  Un baiat "destept" de la servicii (ca hackerii nu coboara tehnic la acest nivel) se "incordeaza" intr-o zi si te radiografiaza complet (digital, nu pentru starea sanatatii) accesand aceste servere si ... "ala esti"!
  Ati vazut filmul "Public Enemy"?
  Cand incepi sa gandesti si intri pe lista potentialilor riscuri/amenintari se strange latul si se manipuleaza mediul socio-profesional ca sa te "linistesti".
  Sau cand boss-ul o "comite" si devine criminal ori infractor real iar tu ai vazut, esti martor si urmeaza sa "platesti" in locul lui.. cu datele fabricate din toate informatiile care azi nu te intereseaza ca ti le citeste si memoreaza "sistemul".
  Pentru dobitoace nu conteaza! Distractie si tembelizare continua sa fie .. daca fac rost cumva de bani.
  Mai, dar chiar credeti ca trebuie sa stie oricine despre orice din viata ta???

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.