Intervenţie comunitară/ Muzeu de artă itinerant la Galaţi
Foto: Camil Ressu - Ştrengarul (lucrare din patrimoniul muzeului)

Intervenţie comunitară/ Muzeu de artă itinerant la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Opere din colecţia Muzeului de Arte Vizuale vor fi replicate la scară monumentală, în puncte de mare vizibilitate şi în scări de bloc. Astfel, instituţia va intra în conştiinţa comunităţii, devenind primul muzeu participativ din România. Acest lucru va fi posibil în 2015 şi asta deoarece Consiliul Local Galaţi a devenit partenerul principal al Asociaţie “Reţeaua Naţională a Muzeelor din România”, cu sediul în Bucureşti, în proiectul “G.I.C.A. - Galaţi. Intervenţie Comunitară prin Artă. Recuperarea muzeului pierdut”. Numele nu este ales întâmplător, ci cu tâlc, iniţialele alcătuind numele lui Gică - alegorie a incompetenţei în folclorul urban.

Obiectivul proiectului îl reprezintă implicarea comunităţii în beneficiul Muzeului de Artă Vizuală, care şi-a pierdut sediul, prin campanii sociale şi de creaţie derulate în spaţiul public.

Mai mult, se propune dezvoltarea unui cartier creativ în Galaţi, poziţionat de-a lungul Falezei, după modelul vienez de MuseumQuartier. Proiectul nu implică financiar oraşul, pentru că va fi propus pentru finanţare Fondului ONG 2014.

Citit 860 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Octombrie 2014 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.