Explicaţii "fără perdea". Curiozităţile bărbaţilor despre zonele intime feminine

Explicaţii "fără perdea". Curiozităţile bărbaţilor despre zonele intime feminine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cât de grei sunt sânii? Ce este areola? De ce nu alăptează şi bărbaţii? Chiar şi pentru cei mai educaţi bărbaţi, corpul feminin continuă să fie un mister. Reprezentanţii sexului masculin au multe curiozităţi despre zonele intime ale femeilor, iar specialiştii le oferă câteva răspunsuri „fără perdea“.


Că femeile sunt imposibil de descifrat este un lucru de care mai toţi bărbaţii sunt convinşi, dar învăluit în mister este nu doar comportamentul reprezentantelor sexului frumos, ci şi corpul – cu precădere zonele intime. Editorii publicaţiei americane „Huffington Post“, împreună cu producătorul de aparate de imagistică medicala Hologic, au aflat de la un grup de bărbaţi curioşi ce nelămuriri au în legătură cu trupul feminin. Apoi, au răspuns „fără perdea“ tuturor dilemelor pe care le-au avut. Iată ce întrebări au avut reprezentanţii sexului masculin şi cum le-au satisfăcut specialiştii curiozităţile

Unde se termină mamelonul şi începe areola

Mamelonul (sau sfârcul) este vârful proeminent şi elastic al sânului pe care se găsesc mai multe orificii pentru alăptare. Areola este discul colorat din jurul mamelonului. Aceasta se întinde pe o suprafaţă mai mare şi are de jur împrejur câteva puncte proeminente numite glande Montgomery care secretă sebum. Ambele devin mai închise la culoare în timpul sarcinii şi după naştere.

Sunt sânii grei?

Dimensiunea sânilor unei femei depinde de bagajul genetic, de stilul ei de viaţă, dar şi de vârsta pe care o are. Greutatea unui sân variază între 900 de grame şi 9 kilograme. Mărimea cupei unui sutien măsoară un număr de mililitri. De exemplu, cupa A susţine 230 de mililitri/per sân, în vreme ce cupa D susţine 800 de mililitri.

Femeilor li se micşorează organele genitale când e frig?

„Retracţia“ care se întâmplă bărbaţilor când afară sunt temperaturi scăzute nu este întâlnită şi la femei, pentru că organele lor genitale sunt în mare parte interne. Excepţie face mamelonul, care se contractă pentru a-şi reduce suprafaţa şi a reduce pierderile de căldură. Singurele părţi externe ale aparatului reproducător feminin, clitorisul şi labiile, cresc în dimensiuni ca urmare a excitaţiei sexuale, dar nu se micşorează la frig.

Cum reuşesc sânii să producă lapte

Este un mecanism pe cât de simplu, pe atât de miraculos. Nişte glande care arată precum penele de păun se întind de la nivelul mamelonului şi până în ţesutul gras al sânului. La vârful acestor „pene“ există mici săculeţi numiţi celule alveolare. În interiorul acestora, sub acţiunea unui hormon, zahărul şi proteinele din sânge sunt extrase şi transformate în lapte. Lichidul este apoi transportat către mamelon prin intermediul unor canale numite galactofore.

De ce bărbaţii nu pot secreta lapte

Nu este imposibil ca un bărbat să alăpteze. Reprezentanţii sexului masculin sunt „dotaţi“ cu acelaşi aparat fiziologic ca al femeilor pentru „fabricarea“ laptelui. Ţesutul mamar al bărbaţilor este prevăzut cu celulele alveolare în care se obţine laptele, iar glanda pituitară masculină secretă prolactină, hormonul care transformă nutrienţii din sânge în lapte. Există o specie asiatică de lilieci, Dayak, la care alăptarea masculină este ceva obişnuit, cauzele lactaţiei paterne fiind deocamdată necunoscute.

Sânii dor când femeia stă pe burtă? Loviturile în sâni sunt dureroase?

Sânii au numeroase terminaţii nervoase, prin urmare, da, o lovitură poate fi foarte dureroasă. De altfel, durerea mamară (mastalgie, în termeni medicali) este frecventă în rândul femeilor. În jur de 70 la sută din reprezentantele sexului feminin trec prin această problemă de-a lungul vieţii, potrivit unui studiu. Ea apare adesea în preajma menstruaţiei, durează două-trei zile, iar durerea poate fi suficient de puternică pentru ca femeia să nu suporte îmbrăţişările cu partenerul.

Este mamografia ca un aparat de făcut sandvişuri care strânge sânii?

Mamografia este o investigaţie cu raze X care se foloseşte pentru depistarea cancerului de sân. Aparatul care efectuează investigaţia este format din două suprafeţe plane din plastic între care sânul este presat pentru câteva minute, în timp ce se realizează radiografia. Nu este „fierbinte“, dar procedura poate crea disconfort.

CITEŞTE ŞI: Părerea specialistului: "Oamenii fac SEX pentru că nu ştiu să facă DRAGOSTE"

Citit 3577 ori Ultima modificare Vineri, 10 Octombrie 2014 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.