Raiul crizantemelor, la Gradina Botanică, de joi până duminică

Raiul crizantemelor, la Gradina Botanică, de joi până duminică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de joi, de la ora 12,00, iubitorii de flori din Galaţi pot vizita expoziţia cu vânzare „Regina Toamnei - Crizantema”, care va fi vernisată de Secţia Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. Ajunsă la cea de-a XII-a ediţie, acţiunea îşi propune să aducă în faţa gălăţenilor frumuseţea şi gingăşia acestei flori minunate de toamnă, crizantema.

Ca în fiecare an, specialiştii din cadrul Grădinii Botanice au pregătit pentru vizitatori un spectacol al crizantemelor, sub denumirea „Emoţii rustice de toamnă”. Păşind pragul expoziţiei, gălăţenii vor descoperi farmecul aparte al toamnei, evidenţiat prin frumuseţea şi prospeţimea miilor de crizanteme care vor fi expuse la muzeu.

Crizantema - simbol al eleganţei

"Crizantema este considerată în zilele noastre un simbol al eleganţei şi este apreciată mai ales pentru rezistenţa ei şi pentru faptul că se ofileşte abia spre sfârşitul toamnei. Combinaţia de frumuseţe şi caracter puternic a făcut ca această floare să aibă o <personalitate> demnă de apreciat. Ea este cea care ne cheamă şi de această dată să o admirăm în toată splendoarea ei, etalată cu dărnicie într-o nouă expoziţie dedicată  ei şi numai ei", declară Mădălin Şerban, directorul Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Patru zile în raiul florilor

Ca de fiecare dată, „Regina Toamnei - Crizantema” este expoziţie cu vânzare. În perioada 23 - 26 octombrie, gălăţenii care vor să le ofere un cadou frumos persoanelor apropiate pot cumpăra crizanteme şi tot felul de aranjamente florale, la preţuri pentru toate buzunarele.

Programul de vizitare a expoziţiei este între orele 9,00 - 17,00.

CITEŞTE ŞI: Expoziţie de fotografii din China, la Centrul Cultural

Citit 1407 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.