Jos sarmalele din cap!

Jos sarmalele din cap!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragi viitoare mirese, dacă n-aveţi chef să purtaţi sarmalele în cap în cea mai fericită zi a vieţii voastre şi nici nu vreţi să fiţi copia xerox a celorlalte mirese pe care le veţi găsi la starea civilă, atunci nu rataţi acest ghid!

Aşa cum v-am mai spus, anul acesta puteţi alege între: influenţele aristocratice din secolele al XIV-lea al XV-lea, moda anilor ’50-’60 toca şi voaleta sau stilul anii ’70 - Sophia Loren.

Stilista Mihaela Neculai, care a fost ghidul nostru în materie de coafuri şi trenduri, a subliniat un lucru extrem de important: degeaba mireasa e frumoasă şi ultramodernă dacă ea nu se simte bine şi i se pare coafura prea avangardistă ori se teme de reproşurile rudelor.

Atenţie la fizionomie!

„Orice mireasă trebuie să-şi facă o coafură care să-i vină bine fizionomiei. Şi orice e voie câtă vreme se potriveşte cu restul, rochia, accesoriile şi localul în care are loc evenimentul. Pentru cele care vor să iasă în evidenţă şi s-au săturat de sarmale, flori, sclipici în păr se recomandă coafurile cu cât mai mult volum. Se poartă buclele, dar nu cele foarte finisate, ci buclele ciufulite, dezordonate”, a subliniat hair-stilistul.

Cortul nu e Palatul Ştirbei!

„Important în alegerea coafurii este şi locul în care se desfăşoară nunta. Mi s-a întâmplat să fac coafuri foarte rafinate, iar mireasa, ajunsă la nuntă la ţară, la cort, a fost luată la întrebări de rude: Unde-s buclele? Asta-i coafură? Ţi-a luat banii degeaba, şi-a bătut joc de tine!

Dacă mireasa merge la nuntă la ambasadă, atunci coafura trebuie să fie cât mai simplă, mai apropiată de natural: un coc strâns sau părul lăsat şi răsucit puţin pe partea din faţă.

Unei mirese avangardiste, cu rochie opulentă, bogată, i-aş propune o coafură stil baroc, cu volum foarte mare pe laterale, cu împletituri.

Pentru o mireasă care nu vrea decât simplitate, discreţie aş alege-o ca model pe Catherine Deneuve - o rochie dreaptă, tocă pe cap, poşetă-plic”, ne-a spus Mihaela Neculai.

Ghidul va continua în următoarea pagină de Familie din „Viaţa liberă”.

Citit 2374 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.