Sexul virtual, mai real ca niciodată. Ce este teledildonics

Sexul virtual, mai real ca niciodată. Ce este teledildonics
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O reţea online, recent lansată, îşi propune să le uşureze oamenilor interacţiunea de natură fizică în mediul virtual, cu ajutorul tehnologiei haptice, adică a unor gadgeturi sexuale care permit trăirea senzaţiilor tactile mai fidel ca niciodată.

Gadgeturile, botezate teledildonic haptic, oferă posibilitatea, graţie tehnicii computerizate, de a simţi la propriu senzaţii tactile. De altfel, tehnologia prin care se poate realiza acest lucru, denumită haptică (în limba greacă face referire la a pune mâna, a pipăi - n.r.), a început să fie dezvoltată acum câţiva ani şi se concentrează pe stimularea presiunii, redarea texturii, a vibraţiilor, temperaturii şi altor senzaţii care au legătură cu tactilul.

Astfel, această tehnologie îşi propune „să traducă“ tactil imaginile de pe ecranul calculatorului şi iluzia optică să devină cât se poate de reală, ca şi cum am atinge ceea ce vedem. Pentru aceasta se folosesc dispozitive realizate în acest scop, cum este cazul acestor jucării sexuale, conectate cu ajutorul unor softuri şi senzori de presiune, care îi permit utilizatorului să perceapă suprafeţe reci, calde, catifelate, aspre, ca şi cum ar intra în contact direct cu cineva sau ceva.

Citeşte şi: Cât de des fac sex românii şi cu ce probleme sexuale se confruntă

Citit 2147 ori Ultima modificare Vineri, 23 Ianuarie 2015 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.