TINERII ŞI ORAŞUL/ De la PASIUNE la PERFORMANŢĂ - eleva Andreea Iftene, pe locul al doilea la dans

TINERII ŞI ORAŞUL/ De la PASIUNE la PERFORMANŢĂ - eleva Andreea Iftene, pe locul al doilea la dans
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câteodată visul de a fi pe o scenă arhicunoscută, de a dansa în faţa unui public numeros, de a-i transmite prin ritm, sunet, culoare emoţiile tale, poate deveni realitate.

Eleva Andreea Iftene, de la Colegiul Naţional „Costache Negri”, este una dintre cele patru fete (alături de Irina Istrate, de la Liceul „Emil Racoviţă”, Andreea Dragoş, de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, şi Andreea Uta, de la Liceul Economic „Virgil Madgearu”) care formează trupa de juniori Fantastic 4, de la Fantastic Dance School din Galaţi. Cele patru au reuşit să obţină premiul al II-lea la etapa naţională din cadrul turneului de calificare pentru finala Campionatului Mondial de Dans “ESDU - World Dance Masters”, ce va avea loc în perioada 23-24 mai, în Croaţia.

De asemenea, trupa de copii Fantastic Junior şi B-boy-ul Kyzo (Aurelian Rinzescu) s-au calificat în finalele din Croaţia, la secţiunea Urban Dance Styles.

Înfiinţată în 1998, ESDU (European Dance Union) este considerată una dintre cele mai prestigioase organizaţii care promovează dansul. Competiţia mondială pe care această o organizează an de an are menirea de a-i promova pe tinerii talentaţi (amatori sau profesionişti), de a-i stimula să se autodepăşească, pentru că zilele de concurs sunt dublate de altele în care se desfăşoară activităţi ce aduc mai aproape unii de ceilalţi artişti din întreaga lume, în cadrul unor seminarii şi al unor întâlniri de lucru.


 

Citit 1974 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.