TINERII ŞI ORAŞUL/ Flash mob și festival de bucate moldovenești, la Clubul Studenţilor Basarabeni
Foto: Sursa foto: Facebook - Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni

TINERII ŞI ORAŞUL/ Flash mob și festival de bucate moldovenești, la Clubul Studenţilor Basarabeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru că anul acesta se împlinesc 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara Mamă, Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni (CSBB), din cadrul Ligii Studenţilor din Galaţi, organizează, în perioadă 23-29 martie, cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului "Zilele Basarabiei”.


Manifestarea este un proiect social, cultural, sportiv şi tradiţional care se desfăşoară pe parcursul a şapte zile. Startul s-a dat luni, 23 martie, în Campusul “Al. I Cuza”, cu un program sportiv de volei şi tenis de picior, sub genericul "Cupa Unirii”. Au jucat echipe mixte, formate din studenţi veniţi de peste Prut şi din Galaţi. Seara s-a încheiat cu un spectacol de lasere, între cămine.

Astăzi, 24 martie, studenţii sunt invitaţi, de la ora 21,00, în Student Pub, la o Serată românească. Va fi karaoke cu cântece româneşti. Mâine, 25 martie, amatorii de ping-pong vor putea juca în faţa căminului B, de la ora 15,00, pe echipe, iar de la 18,00 tinerii sunt aşteptaţi în Casa Veche la Serata Culturală "Basarabia suntem noi”. Joi, 26 martie, festivalul continuă cu o dezbatere publică, ce va avea loc în fostă sală a Senatului de la oră  11,00. Vineri, 27 martie, la Casa de Cultură a Studenţilor, de la ora 19,00, se va proiecta un film românesc. Cele mai importante acţiuni pentru studenţi, sunt Flash MOB-ul Unirii, care va avea loc sâmbătă, de la oră 11,00 pe Faleza Dunării, la Elice şi Basarabia Culinară, duminică, în campusul “Al. I Cuza. Studenţii moldoveni vor pregăti bucate tradiţionale - poale-n brâu, plăcintă cu varză, iahnie de fasole, sarmale cu mămăliguţă - iar ceilalţi vor degusta pe săturate. Festivalul se va încheia cu un concert Paraziţii, în Club S, unde toţi studenţii vor avea intrarea liberă. "Unirea este un mare vis pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului”, ne spune Andrei Jurcăneanu, preşedintele studenţilor moldoveni.


Citit 1067 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2015 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.