PERFORMANŢĂ la Festivalul Sanremo Junior/ Grupul Voces din Galaţi a câştigat „Delfinul de Argint”

PERFORMANŢĂ la Festivalul Sanremo Junior/ Grupul Voces din Galaţi a câştigat „Delfinul de Argint”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Grupul Voces din Galaţi şi-a adjudecat, sâmbătă seara, trofeul "Delfinul de Argint" la secţiunea Musical a prestigiosului Festival Sanremo Junior. Talentaţii artişti coordonaţi de profesoara Monica Măciuceanu au intrat în concurs cu o versiune scurtă, de doar 30 de minute, a spectacolului „Personajele evadează”, primul musical realizat cu elevi şi pentru elevi, care s-a bucurat de succes mai întâi pe scena gălăţeană.

„Am ridicat nu doar sala, ci şi juriul în picioare. Ne-au aplaudat minute în şir tot întrebând: «Finito? Finito?». Neştiind dacă s-a terminat. Graţie organizatorilor, spectacolul a avut titrare, şi astfel spectatorii au înţeles glumele noastre”, ne-a declarat, încântată, profesoara Monica Măciuceanu.

Aşa cum am mai spus, spectacolul Voces invită publicul să evadeze din lumea reală, dominată de tehnologie, şi să pătrundă într-o lume perfectă, unde să redescopere farmecul basmelor din copilărie şi plăcerea de a citi. Scenariu şi regia îi aparţin lui Radu Horghidan, în timp ce muzica şi versurile poartă semnătura lui Dan Eugen Drăgoi. Coregrafia este realizată de Oana Rusu, scenografia de Rodica Gherghinoiu, iar costumele de Vali Cuţov. Din punct de vedere muzical, showul abordează o paletă largă de la jazz la hip-hop, introducând subtil teme de circulaţie folclorică românească în orchestraţiile moderne.

Felicitări, Voces! Şi vă aşteptăm cu trofeul acasă!

Citit 2720 ori Ultima modificare Duminică, 19 Aprilie 2015 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.