Măcin Mountain Fun 2015 - Concursuri de ciclism şi alergare în munţi
Foto: Foto: Asociaţia Bike Works

Măcin Mountain Fun 2015 - Concursuri de ciclism şi alergare în munţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii pasionaţi de ciclism şi mişcare pot participa, pe 6 iunie, la cel mai mare eveniment sportiv al anului în Munţii Măcinului - "Măcin Mountain Fun 2015". Asociaţia Bike Works a anunţat deschiderea sesiunii de înscrieri pentru competiţia în cadrul căreia se va desfăşura deja tradiţionalul concurs de ciclism montan Măcin XC (ediţia a treia). Ca noutate, însă, potrivit organizatorilor, în acest an va avea loc şi un concurs de alergare montană, denumit "Măcin Cross".

"Concursul de MTB, Măcin XC 2015, are, din punct de vedere al dificultăţii, două trasee. Unul este de amatori, în lungime de 35 kilometri, care nu este foarte solicitant fizic şi are o tehnicitate uşoară-medie, cea mai dificilă parte a lui fiind o urcare de aproximativ şase kilometri lungime. Cel pentru elite are 45 de kilometri şi prezintă trei urcări solicitante, dar şi trei coborâri spectaculoase şi periculoase. Cursa copiilor, "Kids Race", presupune parcurgerea mai multor ture pe un traseu scurt în zona de start. Vor exista două categorii mari de distracţie pentru copii: MTB şi alergare, concursul de copii fiind realizat de partenerii noştri, Asociaţia de Turism Munţii Măcinului", a precizat Ovidiu Matache, din cadrul Asociaţiei Bike Works.

În ceea ce priveşte concursul de alergare ("Măcin Cross"), organizatorii au afirmat că acesta va consta într-un traseu de 12 kilometri, pe care pasionaţii de alergare montană îl pot parcurge pe o porţiune din traseul de MTB Elite. "Încercăm să creştem amploarea şi frumuseţea evenimentului an de an, să-l putem asemui zonei unde se desfăşoară. Suntem la răscrucea în care transformăm concursul Macin XC în evenimentul Măcin Mountain Fun şi vă invităm să participaţi", a declarat preşedintele Asociaţiei Bike Works, Silviu Negoiţă.

Înscrierile se pot face până pe 29 mai, la adresa http://mxc.bikeworks.ro/. Cei interesaţi trebuie să ştie că taxa de participare la competiţiile de MTB şi Cross este de 50 lei până pe 15 mai şi de 60 lei între 16 şi 29 mai. La faţa locului, în ziua concursului, se vor mai putea înscrie maximum 25 de concurenţi, contra sumei de 85 lei. La "Kids Race", înscrierea este gratuită.

Citit 2318 ori Ultima modificare Duminică, 03 Mai 2015 15:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.