Cum arată viitoarele baterii

Cum arată viitoarele baterii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Supercapacitorii sunt consideraţi candidaţii cei mai promiţători pentru generaţia viitoare de dispozitive de stocare a energiei electrice, comparativ cu dispozitivele clasice (celule de combustie, baterii, acumulatori).

Ei au densitate de putere mare, un răspuns rapid, un timp de încărcare-descărcare mai bun în comparaţie cu bateriile, o simplitate constructivă, costuri reduse şi, nu în ultimul rând, probleme de mediu reduse.

Aceste dispozitive revoluţionare sunt în plin studiu şi au fost realizate în mică parte la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Inginerie Electrică ICPE-CA din Bucureşti. Specialiştii institutului ne-au împărtăşit din experienţa lor legată de dezvoltarea acestor dispozitive.

Dr. ing. Adela Băra, şef de laborator în cadrul ICPE-CA, a vorbit despre performanţele supercapacitorului dezvoltat de institut: "Institutul nostru se va implica în continuare în domeniul supercapacitorilor în scopul creşterii performanţelor, concomitent cu optimizarea materialelor dezvoltate în sensul creşterii capacităţii specifice şi reducerii costurilor, ceea ce ar putea deschide oportunităţi viitoare, dincolo de activitatea de cercetare, inclusiv de transfer tehnologic".

Supercapacitorii sunt compuşi din doi electrozi, un electrolit, membrana separatoare şi, în funcţie de caracteristicile materialelor folosite, performanţele lor diferă.

Citit 1317 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2015 13:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.