Vacanţă în străinătate/ Cum cheltui mai puţin în marile oraşe europene

Vacanţă în străinătate/ Cum cheltui mai puţin în marile oraşe europene
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Românii au învăţat deja să găsească cele mai rentabile oferte de cazare şi transport în străinătate, ştiu cum să compare diferite pachete turistice, dar deseori ajung să cheltuie sume foarte mari după ce ajung la destinaţie. O jurnalistă americană, care a călătorit mult prin Europa, prezintă câteva dintre secretele unui concediu reuşit şi ieftin.

Mare grijă la taximetrişti

Rebecca Lehmann a vizitat mai multe oraşe europene şi are câteva sfaturi pentru cei care vor să cheltuiască bani puţini în concediu, explorând totodată oraşul şi savurând farmecul local. Primul lucru pe care un turist experimentat trebuie să-l facă imediat ce ajunge la aeroport este să aleagă un taxi din locurile special amenajate lângă aeroport. Asta dacă vrea neapărat să meargă la hotel cu un taxi. Pentru a lua un taxi autorizat de la aeroport, turistul trebuie să stea un timp la coadă, conform regulamentului. Sub nicio formă nu trebuie să se lase convins de taximetriştii care se oferă să îl ia peste rând, scrie Rebecca pe site-ul Business Insider. Aceştia vor cere probabil o sumă mult mai mare decât face în realitate cursa.

Transportul în comun

Pentru a vizita oraşul, turiştii pot folosi pentru distanţele mari transportul public, în locul taxiurilor. De exemplu, metroul din Paris îi poate duce aproape oriunde, iar un permis pentru mai multe zile oferă posibilitatea unor călătorii nelimitate. Pe lângă economiile importante care pot fi făcute astfel, transportul public oferă turistului şansa de a observa cum trăiesc zilnic locuitorii din acel oraş. Farmecul unui oraş străin poate fi savurat cel mai bine printr-o plimbare cât ziua de lungă, de dimineaţa până seara. Pe lângă economia semnificativă, turistul va descoperi străduţe, clădiri pitoreşti pe care le-ar trece cu vederea dacă ar merge numai cu taxiul.

Mâncare ieftină, dar bună

În marile oraşe europene, cum ar fi Viena, Praga, Roma, principalele obiective turistice pot fi vizitate printr-o plimbare. Pentru un meniu ieftin şi gustos, turiştii pot alege vânzătorii ambulanţi sau tarabele de pe stradă. Pe lângă faptul că oferă mâncare bună şi accesibilă, meniurile pot fi luate la pachet, astfel încât turistul va câştiga timp pentru plimbare şi vizitarea oraşului, nu va mai sta ore în şir la o terasă. O variantă recomandată de Rebecca este meniul de la un restaurant oriental, arăbesc sau turcesc, unde mâncarea este foarte bună şi ieftină. Există multe localuri de acest fel în toate oraşele europene, inclusiv în zonele centrale.

Comandă direct la bar

Un vin franţuzesc nu trebuie să coste o avere. Turiştii pot cumpăra vin bun, local, de la magazine, unde costă numai 3 euro sticla. Aici, vinul este chiar mai ieftin decât o sticlă de suc. Un alt truc pe care puţini turişti îl cunosc este că băuturile comandate la bar sunt mai ieftine decât cele servite la masă, în acelaşi local. Prin urmare, cei care vor să facă economie pot sta la bar, de unde vor savura produsele dorite la jumătate de preţ decât dacă s-ar aşeza la masă.

Cazare ieftină

Pentru cazare, o variantă mai ieftină este alegerea unui apartament în loc de hotel. Închirierea unui apartament oferă şi ocazia cazării într-o zonă rezidenţială, nu în cea turistică, unde sunt multe hoteluri. Astfel turistul va avea posibilitatea de a trăi asemeni unui localnic. În apropiere vor exista mereu mici terase ieftine, farmacii, patiserii şi magazine de unde turistul econom îşi poate cumpăra fructe şi alte produse. În plus, apartamentele au o bucătărie complet utilată, astfel încât turiştii îşi pot prepara singuri micul dejun sau, dacă doresc, orice masă a zilei.        

Citit 1529 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2015 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.