STUDIU: Cuvântul „vagin“ provoacă jenă printre femei

STUDIU: Cuvântul „vagin“ provoacă jenă printre femei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Simpla rostire a cuvântului "vagin" le face pe multe femei să roşească, iar din cauza sentimentul de jenă mai multe reprezentante ale sexului frumos evită vizitele la medicul ginecolog, arată o cercetare realizată pe această temă.

Un studiu desfăşurat de o fundaţie din Marea Britanie care luptă împotriva cancerului ovarian, la care au participat 1.000 de femei, a arătat cât de relaxate sau, din contră, jenate sunt acestea când trebuie să discute despre organele lor genitale, inclusiv cu medicul ginecolog. Astfel, două treimi din respondentele cu vârsta între 18 şi 24 de ani evită să pronunţe cuvântul vagin când se află în cabinetul ginecologului. Tocmai de aceea, 57 la sută din femeile tinere preferă să caute explicaţia unor simptome medicale pe internet, în loc să meargă la un control ginecologic, conform publicaţiei Woman's Health.

Mult mai relaxate sunt femeile cu vârsta de peste 65 de ani, într-o situaţie similară: numai una din  zece respondente se fereşte să rostească „vagin“. Un studiu realizat în SUA pe aceeaşi temă arată că 10 la sută din femei detestă cuvântul „vagin“ şi de aceea încearcă să găsească alte denumiri pentru părţile genitale (cum ar fi gărgăriţă, fructul interzis, prăjiturică, tărâmul de jos, pajişte etc), în timp ce alte 10 la sută pur şi simplu evită să discute despre problemele intime.

(Surse online)

Citit 1579 ori Ultima modificare Vineri, 04 Septembrie 2015 23:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.