SPECTACOLE PENTRU COPII - "Cei trei purceluşi" şi "Dumbrava minunată"

SPECTACOLE PENTRU COPII - "Cei trei purceluşi" şi "Dumbrava minunată"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Stagiunea de vară la Grădina "Leonard" a Teatrului Muzical continuă şi mâine, 5 septembrie, de la ora 19,00, cu un spectacol muzical pentru copii, dar şi pentru toate vârstele: „Dumbrava minunată”, adaptare după îndrăgita carte cu acelaşi titlu a lui Mihail Sadoveanu. O feerie care se desfăşoară între lumea visului şi cea reală, o aventură a micuţei fetiţe Lizuca şi a bunului ei prieten Patrocle, căţelul, printre oameni, pitici şi zâne.

Textul şi regia îi aparţin Isabelei Oancea, iar muzica spectacolului este compusă de Sorin Oancea. Din distribuţia spectacolului fac parte: mezzosoprana Isabela Oancea, actriţă la secţia de revistă şi solistă la secţia de operetă a Teatrului Muzical gălăţean, alături de colega sa Luminiţa Vologa, solistă a secţiei de revistă, şi de solistul Mihail Anton, din aceeaşi secţie şi, tot de la „Leonard”, solistul de balet Lucian Tatu, alături de Mihai Păun, actor la teatrele de păpuşi din Galaţi şi Brăila. Compozitor al muzicii mai multor spectacole la Teatrul Muzical şi Teatrul Dramatic, Sorin Oancea este dirijor la „Nae Leonard”.

Trupa "Şapte" a Teatrului Muzical este un fel de combinat artistic integrat, care fabrică spectacole cântate pentru mici şi mari, un grup ambiţios format din numai cinci artişti şi din doi tehnicieni, cu toţii buni la toate, trupă care are în repertoriu spectacole după povestiri clasice, pe care le joacă şi în ţară, „spectacole muzicale şi adaptări ale celor mai importante opere literare româneşti”, precum „Dl. Goe” de Caragiale, „Făt Frumos din lacrimă”, de Eminescu, „Amintiri din copilărie”, ”Poveştile lui Creangă” şi „Arap Alb”, de Ion Creangă, "Ţiganiada", de Ion Budai Deleanu, "Popa Tanda", de Slavici.

Preţul biletelor este: 21,60 lei şi 10,80 lei    

Se deschide stagiunea la Gulliver

Teatrul de păpuşi „Gulliver” îşi redeschide porţile duminică, de la 10,30, în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, cu spectacolul „Cei trei purceluşi”, cunoscuta poveste rusească cu frumoasă învăţătură de minte! Din distribuţie fac parte actorii Adina Ariton, Gina Geru, Ramona Păuc, Eliza Hristu şi Aurelian Iorga.

Scenariul este inspirat din frumoasa poveste a scriitorului rus Serghei Mihailov şi este adaptat scenic de regizorul Daniel Stanciu, apreciat „pe gustate” de mititelul public gălăţean pentru spectacole de succes, precum „Mica sirenă”, „Jack şi fasolea fermecată”, „Gulliver în Ţara Uriaşilor” dar şi „… în Liliput”, „Pinocchio”, „Fata moşneagului şi fata babei”, „Scufiţa roşie” - basme esenţiale… A montat spectacole cu succes, multe premiate, şi pe scena altor teatre bune din ţară, precum Teatrul de Animaţie „Ţăndărică” Bucureşti, la Alba Iulia, la Constanţa etc. În ´95, câştiga Premiul pentru debut în festivalul de păpuşi gălăţean. În 1999, obţinea Marele premiu pentru regie la festivalul naţional de la Constanţa, în 2004, Premiul special al juriului la Festivalul de la Cluj şi, un an mai târziu, acelaşi premiu, dar şi cel pentru regie, îl primea în festivalul gălăţean. A avut spectacole şi workshopuri în Danemarca. A lucrat pentru numeroase televiziuni.

În spectacolul de duminică, regizorul îmbină jocul marionetelor bine mânuite cu cel al îndrăgiţilor actori gălăţeni, după un scenariu al regizorului, inspirat din povestea lui Serghei Mihailov, în care cei trei purceluşi trebuie să învingă nu numai lupul siberian, ci şi propriile slăbiciuni.

Biletele se pot găsi la casa de bilete a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” şi în timpul săptămânii, joi şi vineri, între orele 9,00 - 13,00 şi 17,00 - 19,00, precum şi duminică, înainte de începerea spectacolului. Preţul biletelor: 8 lei pentru copii, 10 lei pentru adulţi. Se pot face şi rezervări sau obţine informaţii la telefoanele: 0236.412.745 sau 0733.979.994.        

 

Citit 2324 ori Ultima modificare Vineri, 04 Septembrie 2015 14:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.