A fost demonstrat ştiinţific că WEEKENDUL ar trebui să dureze trei zile

A fost demonstrat ştiinţific că WEEKENDUL ar trebui să dureze trei zile
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Este binecunoscut faptul că luni, la revenirea la serviciu, moralul salariaţilor este la pământ. Acest lucru se explică prin faptul, dovedit ştiinţific acum, că weekendul este prea scurt, relatează NY Mag, preluat de Agerpres. Mulţi patroni au înţeles deja că aici este poate cheia productivităţii.

Cine simte că zilele libere de la sfârşitul săptămânii sunt prea puţine şi nu vine luni la serviciu cu bateriile complet încărcate percepe în mod intuitiv un fapt demonstrat de oameni de ştiinţă, care au arătat prin cercetări medicale, ale somnului, cognitive şi psihologice validitatea acestui lucru. S-a demonstrat că o săptămână de lucru mai scurtă ar trebui să fie obicei şi nu excepţie (ca în cazul prelungirii la zile de sărbătoare sau de concediu).

De când starea bună a salariaţilor constituie o preocupare pentru opinia publică, se încearcă cuantificarea cât mai precisă a efectului săptămânilor de lucru asupra sănătăţii fizice şi mentale. Rezultatul — că săptămâna de lucru de cinci zile nu este benefică pentru nicio parte (angajator şi angajat) — este atât de general încât multe firme americane (aproape 43 la sută) propun program de lucru redus unor salariaţi ai lor. Sunt vizaţi îndeosebi cei care stau aproape fără întrerupere cu mâinile pe tastatură şi cu ochii pe monitor.

Citit 1551 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2015 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.