Soluțiile informatice CPM fac uitate fişierele Excel - Mai fiabil şi mai puțin costisitor

Soluțiile informatice CPM fac uitate fişierele Excel - Mai fiabil şi mai puțin costisitor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Soluţiile informatice CPM (Corporate Performance Management) le permit managerilor să renunţe la clasicele fişiere Excel pentru optimizarea proceselor decizionale ale afacerii, rezultatele devenind mai fiabile şi mai puțin costisitoare.

Datorită evoluției accelerate a afacerii, a planurilor de creştere a activităţii de export şi nu numai, managerii Prodal ’94, una dintre cele mai mari companii româneşti producătoare de băuturi alcoolice, au simţit nevoia unei soluţii performante care să facă faţă cu succes cerinţelor legate de bugetare şi raportare.

Pentru aceasta, au ales aplicaţia CPM a Senior Software, cu ajutorul căreia pot crea cu uşurinţă bugetele, beneficiind în acelaşi timp de funcţionalităţile avansate de raportare pe care aceasta le pune la dispoziție: „drag&drop”, „drill-down”, interogări de tip „what-if” sau „what-for” ş.a.m.d. De asemenea, interfaţa intuitivă a aplicaţiei CPM permite crearea oricărui raport - de la cele operaţionale până la cele de analiză a cash-flow-ului sau a profitabilităţii - fără cunoştinţe de programare.

Înainte de implementarea soluţiei de bugetare şi raportare de la Senior Software, informaţiile erau centralizate şi prelucrate în fişiere Excel. "Ne-am dorit să avem acces la informaţie în timp real şi să putem gestiona atât rapoartele cât şi bugetele într-o singură soluţie, iar aplicaţia CPM a răspuns acestor nevoi. La fel de importantă a fost şi posibilitatea introducerii datelor direct în aplicaţia CPM, ceea ce nu am regăsit în alte soluţii de raportare", a declarat domnul Cristian Nastase, CFO Prodal '94.

Soluţia CPM acoperă în cadrul companiei Prodal ‘94 toate cerinţele legate de bugetarea şi monitorizarea activităţilor de producţie şi distribuţie. Aceasta permite bugetarea cantitativă şi valorică a produselor din portofoliu grupate pe branduri, pe grupe de produse, pe distribuitori sau zone de vânzare. Mai mult decât atât, au fost dezvoltate rapoarte care permit compararea cu bugetele din perioadele precedente sau chiar compararea mai multor versiuni de buget pentru perioada curentă.

"În prezent, cu ajutorul soluţiei CPM, lucrurile sunt foarte clare. Managerii pot să obţină foarte repede orice informaţie dorită. Timpul economisit şi faptul că tabloul de bord poate fi văzut de oriunde sunt principalele avantaje ale soluţiei. Utilizarea unui astfel de soft contează foarte mult, pentru că îţi oferă acces foarte uşor la informaţii şi astfel poţi obţine o imagine de ansamblu asupra afacerii”, a adăugat domnul Cristian Năstase.

(P)        

Citit 741 ori Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2015 16:13