Premiile Ig Nobel 2015 sau cele mai trăsnite şi inutile descoperiri ştiinţifice de anul acesta

Premiile Ig Nobel 2015 sau cele mai trăsnite şi inutile descoperiri ştiinţifice de anul acesta
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cercetătorii care au studiat efectele săruturilor intense, prezenţa globală a cuvântului „ha?” sau cât de rău dor muşcăturile de albină pe diverse părţi ale corpului sunt printre laureaţii ediţiei de anul acesta a premiilor Ig Nobel, care răsplătesc cele mai inutile sau amuzante descoperiri ştiinţifice.

Premiile sunt decernate în fiecare an cu o lună înainte de acordarea adevăratelor Premii Nobel.  

Trei premii Ig Nobel au mers către o echipă de cercetători care a descoperit că aproape toate mamiferele urinează în aproximativ 21 de secunde, indiferent de dimensiunile lor, au arătat că e posibil să inversezi procesul de fierbere a ouălor cu ajutor substanţelor chimice şi au folosit matematica pentru a determina cum a reuşit un împărat african din secolul XVII să aibă 888 de copii în 30 de ani, relatează Reuters.  

Un cercetător a fost premiat pentru că a ataşat un băţ greu de partea din spate a unui pui de găină pentru a studia cum mergeau dinozaurii, iar un altul a primit un premiu Ig Nobel pentru că a demonstrat că apendicita poate fi diagnosticată în funcţie de gradul de durere pe care un pacient îl simte când maşina în care se află trece peste un limitator de viteză.  

Premiul pentru fiziologie şi entomologie a mers la un om de ştiinţă care s-a lăsat muşcat de albine pe 25 de părţi ale corpului său şi a determinat că cele mai dureroase muşcături au fost cele de pe penis.  

Premiul Ig Nobel pentru medicină a mers la o echipă de oameni de ştiinţă care au studiat efectele săruturilor intense, care par a duce la o scădere a alergiilor pielii. Premiul pentru literatură a fost acordat unui grup de cercetători care au demonstrat că cuvântul „ha?” există în fiecare limbă.  

Au mai primit premii un grup de cercetători care au demonstrat că mulţi oameni de afaceri au dezvoltat un apetit crescut pentru risc după ce au supravieţuit, în copilărie, unor dezastre naturale, dar şi Poliţia Metropolitană din Bangkok, care s-a oferit să plătească salarii mai mari poliţiştilor care nu luau mită.

Sursa Reuters

DESCOPERĂ izvorul care transformă obiectele în piatră

Citit 1405 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 13:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.