Sediul Registrului Auto Galaţi se află pe… islaz

Sediul Registrului Auto Galaţi se află pe… islaz
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plângerile cititorilor noştri sunt doar câteva dintre nemulţumirile celor care au ajuns, dintr-un motiv (tehnic) sau altul, să intre pe terenul Registrului Auto Român Galaţi. „Nu se poate să mă duc cu maşina nouă la R.A.R. şi să ies cu ea ruptă pe poartă, după ce i s-a făcut identificarea”, ne scrie un abonat.

Ne-am dus să vedem cu ochii noştri şi realitatea este că R.A.R.-ul locuieşte pe teren… accidentat. 

„Au avut loc mai multe discuţii cu proprietarul terenului”

Aflat în proprietatea unei firme particulare, terenul pe care îşi desfăşoară activitatea Registrul Auto Român începe să semene a traseu de off-road. Contactat telefonic, Cătălin Cristache, directorul R.A.R. Galaţi, este mai supărat chiar decât oamenii veniţi la sediu ba pentru identificare (în urma căruia se eliberează un certificat de autenticitate), ba pentru inspecţia tehnică periodică.

„Bineînţeles că sunt nemulţumit de felul în care arată terenul pe care ne desfăşurăm activitatea, dar, nefiind terenul nostru, nu avem cum să-i aducem îmbunătăţiri. Este terenul S.C. Sorex, cu care R.A.R. are contract de închiriere şi cu care s-au purtat discuţii succesive, privitoare la o modernizare a zonei. Din păcate, lucrurile au rămas neschimbate”, explică directorul.

Instituţia s-ar muta, dar nu are unde

Pe de altă parte, conducerea R.A.R. spune că a încercat să mute sediul instituţiei pe un teren adecvat, dar nu a găsit oferte nici la Primăria Galaţi, nici la primăriile din jurul municipiului: „Şefii de la Bucureşti ne-au spus că banii există, numai noi să găsim terenul. În principiu, noi căutăm un teren cu deschidere la şosea, iar aşa ceva este imposibil de găsit la Galaţi. Am căutat inclusiv la primăriile din jurul oraşului, pe o rază de 15 kilometri, şi nu am găsit asemenea oferte”.

Trafic mare (maşinile vin şi pleacă toată ziua de la R.A.R.), lipsa unor plombe în asfalt şi lăsarea în paragină a actualului carosabil - nu sunt lucruri cu care şoferii (nu numai cei din Galaţi!) să nu se fi învăţat deja. Le-au văzut pe drumurile publice şi le-au văzut la instituţii!

Într-adevăr, şoferii se bucură de ceva mai multă consideraţie când intră pe teren privat (parcări de hipermarket, de exemplu, unde găurile apărute – normal! - în carosabil, dispar înainte de a fi ele anunţate de către clienţi, tot are retailerul profit de pe urma celor care îşi vântură toată ziua maşinile pe porţile lui).

Din păcate, socotelile noastre nu ies, din moment ce de vizita la un anumit hipermarket poţi să te lipseşti (este plină piaţa de ele), în schimb de oprirea la R.A.R. nu scapi. Iar lipsa concurenţei face minuni pentru proprietarii de teren pe care îşi desfăşoară activitatea instituţii cu activităţi unice şi obligatorii.

Dar parcă tot ar trebui astupate gropile din drumul maşinilor, indiferent de cine, proprietar, chiriaş, numai să arate a drum, nu a islaz comunal.

Citit 2007 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.