Marele Zid Chinezesc a fost COPIAT

Marele Zid Chinezesc a fost COPIAT

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

O copie a Marelui Zid Chinezesc a fost construită în Nanchang, China, iar mii de vizitatori s-au arătat deja interesaţi de structură, unii dintre ei fiind convinşi că aceasta este contrucţia originală. Copia Marelui Zid Chinezesc măsoară numai patru kilometri, faţă de 21.196, cât are originalul.

Mai multe publicaţii locale au precizat că printre curioşi s-au numărat şi persoane convinse că acesta este Marele Zid Chinezesc original, în timp ce alţii s-au declarat fericiţi că au la dispoziţie o replică pe care o pot parcurge mai repede şi unde pot face fotografii.

Replica construcţiei antice se pare că a fost realizată pentru a creşte interesul turistic pentru zona Nanchang din China, notează publicaţia Daily Mail. La fel ca zidul original, copia a fost construită într-o zonă muntoasă, din cărămizi făcute manual, iar din loc în loc au fost ridicate turnuri de veghe. Replica se află la 1.500 de kilometri depărtare de Zidul original.

Tot mai multe copii ale unor obiective turistice foarte populare au  apărut în ultimii ani în China. Printre acestea se numără replici ale Turnului Eiffel, Arcului de Trimf, Statuii Libertăţii sau Catedralei Notre-Dame de Paris. Recent au început să apară şi copii după obiective turistice din China.

Sursa: adevarul.ro

Citit 937 ori Ultima modificare Marți, 20 Octombrie 2015 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.