MÂNCAREA GĂTITĂ trebuie CONSUMATĂ în cel mult 24 de ore

MÂNCAREA GĂTITĂ trebuie CONSUMATĂ în cel mult 24 de ore
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ideal ar fi ca mâncarea gătită să se consume în cel mult 24 de ore. Aşa recomandă nutriţioniştii, dar şi specialiştii în boli infecţioase, a relatat siteul stirileprotv.ro. În felul acesta, preveniţi afecţiunile gastro-intestinale comune. Salmonella determină frecvent astfel de infecţii, deşi regulile de protecţie sunt banale.

Consumaţi rapid hrană proaspăt preparată. Mâncarea gătită şi uitată în frigider cu zilele reprezintă un mediu excelent de cultură pentru micro-organismele ce determină infecţii digestive. Dacă, totuşi, păstraţi din ea, separaţi-o de alimentele crude, mai ales de cele de origine animală.

Carnea, laptele şi ouăle crude sunt preferate de salmonella, o bacterie prezentă peste tot în mediu şi care rezistă până la temperaturi de până la 70 de grade Celsius. Important de ştiut este că majoritatea alimentelor contaminate arată şi miros normal.

Aşa că fără ouă crude în compoziţia îngheţatei de casă sau a altor creme, recomandă medicii infecţionişti. Iar dacă aţi lucrat cu carne crudă ori lapte nepasteurizat, spălaţi toate suprafeţele înainte de a pune mâna pe legume sau fructe.

Cum de altfel şi ustensilele de bucătărie trebuie frecate cu detergent şi clătite cu apă caldă după utilizarea produselor de origine animală nepreparate. Inutil să amintim că şi înainte, şi după masă, spălarea mâinilor e o acţiune ce ţine de regulile elementare de igienă.

Citit 3144 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.