Preparate pe care NU trebuie să le reîncălzim niciodată

Preparate pe care NU trebuie să le reîncălzim niciodată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bucătăria modernă implică deseori cuptorul cu microunde, folosit pentru a găti semipreparatele, dar şi pentru a încălzi resturile. Specialiştii însă au un cuvânt de spus în ceea ce priveşte reîncălzirea mâncării, care poate deveni astfel toxică. Potrivit Agenţiei pentru Standardele în Mâncare, trebuie să evităm să încălzim unele preparate pentru a nu ne afecta bunul mers al corpului şi pentru a nu petrece restul zilei la toaletă, arată The Mirror. Sursa ne enumeră opt mâncăruri care nu se reîncălzesc:

Ţelina. Este bună în supă, însă atunci când o reîncălziţi, scoateţi ţelina din ea. Nitraţii din legumă pot fi o problemă, întrucât căldura îi poate transforma în substanţe toxice.
Ouăle. Preparatele care conţin ou pot fi reîncălzite în siguranţă, însă feriţi-vă de ouăle fierte sau amestecate; reîncălzirea lor vă poate îmbolnăvi.
Spanacul. Asemenea ţelinei, nitraţilor din el "nu le place" să fie reîncălziţi şi pot deveni cancerigeni.
Ciupercile. Trebuie mâncate la scurt timp de la gătire, o regulă simplă pentru a nu cauza stomacului cu proteinele deteriorate din ele.
Cartofii. Dacă sunt lăsaţi să se răcească la temperatura camerei şi apoi sunt băgaţi la frigider, pot fi mediul ideal pentru apariţia botulismului, iar la reîncălzire riscul creşte.
Puiul. Reîncălzirea cărnii de pui, după ce a fost ţinută în frigider, poate cauza probleme digestive.
Sfecla. Bogată în nitraţi, această legumă poate cauza dureri de burtă, aşa că este mai bine să fie consumată rece, după ce a fost gătită.
Orezul. Este una dintre cele mai reîncălzite mâncăruri, însă poate deveni toxic după reîncălzire. Potrivit specialiştilor, cu cât lăsaţi orezul să stea mai mult la temperatura camerei, cu atât se multiplică bacteriile care vă pot pune în pericol sănătatea.

Citit 2298 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 13:05

2 comentarii

 • postat de edi
  Duminică, 01 Noiembrie 2015 23:11
  89.137.230.***
  Nu mai mancati chimic si cu E-uri si cu substante periculoase si cu pesticide. mancati produse si alimente naturale si sanatoase altfel faceti cancer si muriti. Vor sa ne otraveasca lent si sa scape de noi. aveti mare grija!
  0
  1
  Raportează
 • postat de crystal
  Duminică, 01 Noiembrie 2015 13:37
  95.76.32.***
  de ce oare legumele sunt bogate in nitrati ? pentru ca sunt fortate cu ingrasaminte. Omu' cand se duce la piata cauta salata cea mai mare si mai frumoasa dar de fapt aia este cea mai fortata . O salata mica si anemica nu este nevinovata nici aia si singura cale de a te feri de nitrati e sa mananci de la tara unde stii sursa lor macar nu din sere.
  Asta e blestemul oraseanului sa manance verdeturi fortate in sere.
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.