UN NOU TIP DE RESTAURANT/ Clienţii sunt provocaţi să-şi prepare acasă ce au mâncat în oraş

UN NOU TIP DE RESTAURANT/ Clienţii sunt provocaţi să-şi prepare acasă ce au mâncat în oraş
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Clientului care nu poate mânca tot din farfurie la restaurant i se oferă, de regulă, opţiunea de a lua la pachet ce i-a mai rămas. Au apărut însă şi restaurante care încearcă să-l tenteze să-şi prepare singur acasă ce a mâncat în oraş, relatează businessmagazin.ro.

Acest nou tip de restaurante combină de fapt o măcelărie cu un loc în care se poate lua masa, scrie Wall Street Journal, ele apărând în diverse oraşe americane.

Clienţii care calcă pragul unor astfel de locaţii trec întâi prin zona de măcelărie, unde văd expuse tot felul de bucăţi de carne, aleg ce doresc să li se prepare, după care, dacă le-a plăcut, pot să cumpere şi pentru acasă, să încerce singuri.

Avantajul restaurantelor cu măcelărie proprie este faptul că se pot testa diverse moduri de preparare pentru diverse bucăţi de carne, asemenea unităţi mândrindu-se cu faptul că folosesc tot ce se poate din animalul sacrificat, dându-le maeştrilor bucătari posibilitatea să demonstreze cât de inventivi pot să fie.

Pe lângă clasicele fripturi, clienţii sunt îmbiaţi cu picioare sau urechi de porc, de exemplu, în speranţa că, odată ce le-au mâncat preparate la restaurant, li se va părea că nu e mare bătaie de cap să le prepare şi acasă.

Unele localuri merg chiar până la a organiza cursuri pentru educarea clienţilor, care învaţă astfel cum să aleagă, tranşeze şi să prepare carnea.

CITEŞTE ŞI despre restaurantul pe întuneric unde mănânci cu "ochii închişi"

Citit 1186 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2015 14:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.