"DeadPool", un film care a creat isterie

"DeadPool", un film care a creat isterie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cozi interminabile la bilete, săli pline ochi, hohote de râs şi, la final, aplauze. Cam astea ar putea fi cuvintele care rezumă experienţa filmului "DeadPool", atât în cinematograful din Galaţi, cât şi în cel din Brăila. În primele două zile, sala de la Cinema3D Galaţi a fost plină ochi, biletele fiind epuizate cu ore bune înaintea începerii filmului. La Brăila, cam aceeaşi situaţie, doar că acolo filmul era difuzat de trei ori pe zi.

Dar, să vorbim despre film. De ce a fost "Deadpool" atât de atractiv? Păi, e simplu. A avut un trailer bine gândit, care să amuze, să atragă pe toată lumea şi, în acelaşi timp, să te facă să te aştepţi la explozii, bătaie multă, poveste de dragoste, şi alte astfel de lucruri. Şi nu a dezamăgit. Ryan Reynolds s-a pliat perfect pe acest rol, mai ales după fiasco-ul din "Green Lantern", unde a încercat o bună parte din aceleaşi glume, iar momentele de violenţă combinate cu cele în care scăpai popcornul pe jos de râs s-au amestecat la fix.

Deşi e un film cu supereroi şi antieroi, dar şi cu mutanţi făcuţi din crom sau care au puteri ieşite din comun, "Deadpool" nu e un film uşor de înţeles fără o cultură cinematografică vastă şi fără o minimă înţelegere a culturii americane, dat fiind faptul că face referiri la zeci de filme, reclame şi obiceiuri americane, unele proaste, altele mai bune. Cei care se uită la "Deadpool" trebuie să fi văzut măcar "Războiul Stelelor", seria "X-Men" şi "The Godfather", pentru că altfel vor rata o mulţime de poante.

Dar, în altă ordine de idei, e un film  uşurel, în care se înjură mult, se trage la fel de mult cu arma şi se râde. Dacă nu l-ai văzut, ce mai aştepţi?

Citit 1416 ori Ultima modificare Vineri, 19 Februarie 2016 13:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.