Cât timp ar trebui să aşteptăm înainte de a ne CĂSĂTORI, pentru a avea un mariaj durabil şi fericit

Cât timp ar trebui să aşteptăm înainte de a ne CĂSĂTORI, pentru a avea un mariaj durabil şi fericit
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rata mare a divorţurilor din ultimii ani ar trebui să ne pună pe gânduri când ne implicăm într-o relaţie şi să fim mult mai atenţi în ceea ce priveşte căsătoria, spun experţii. Un antropolog specializat în comportamentul oamenilor îndrăgostiţi explică cât timp ar trebui să aşteptăm înainte să ne punem pirostriile dacă ne dorim o căsnicie longevivă şi fericită.

Helen Fisher a petrecut zeci de ani studiind diverse aspecte ale dragostei. Ea a ajuns la concluzia că şansele unei căsnicii fericite şi puternice cresc dacă amorezii aşteaptă aproximativ doi ani înainte să facă pasul cel mare. „Într-un studiu recent, subiecţii, aflaţi în relaţii serioase, au fost întrebaţi de ce nu s-au căsătorit cu partenerul de cuplu, iar 67 la sută din ei au declarat că sunt terifiaţi de ideea divorţului. Nu doar de repercusiunile asupra statutului financiar, economic, dar şi personal sau social”, a declarat Fisher, pentru publicaţia „Business Insider”.

În mod interesant, teama de divorţ poate duce la căsătorii mult mai sănătoase, pentru că oamenii acordă mai mult timp cunoaşterii partenerului înainte de a-şi face planuri de căsătorie, crede experta.

În plus, trecerea timpului este singura cale prin care putem reactiva partea creierului nostru, din cortexul prefrontal, responsabilă cu luarea unor decizii logice şi întocmirii unor planuri, care se opreşte atunci când ne îndrăgostim. De aceea, afirmă specialiştii, îndrăgostiţii pot avea un comportament iraţional. (Surse online)

Citit 1113 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2016 12:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.