MICUL DEJUN din copilărie ne influenţează sindromul metabolic

MICUL DEJUN din copilărie ne influenţează sindromul metabolic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cercetătorii au descoperit că micul dejun are o influenţă puternică asupra sindromului metabolic de la vârsta adultă. Sindromul metabolic se defineşte prin toleranţă scăzută la glucoză, dislipidemie, hipertensiune arterială, obezitate şi hiperinsulinemie. Prin toţi aceşti factori, sindromul metabolic cauzează creşterea riscului cardiovascular, motiv pentru care trebuie depistat precoce.

În acest studiu, condus de un grup de cercetători din Suedia, mai mulţi copii au fost întrebaţi ce mănâncă la micul dejun. Aceştia au fost urmăriţi timp de 27 de ani, după care li s-au verificat factorii care influenţează sindromul metabolic. Rezultatele la care s-a ajuns au fost acelea că persoanele care nu obişnuiau să mănânce sănătos dimineaţa, în copilărie, erau cu 68 la sută mai predispuse să sufere de sindromul metabolic, în comparaţie cu cei care mâncau sănătos, în această parte a zilei.

În acest studiu au fost luaţi în considerare şi factorii economici, precum şi stilul de viaţă al fiecăruia. Concluziile la care s-a ajuns au fost că există o legătură puternică între un micul dejun sărac şi factorii de risc metabolic, putându-se vorbi despre obezitate abdominală şi un nivel ridicat de zahăr în organism, a relatat one.ro.

Citit 1104 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2016 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.