Cu maşina prin Europa (3)

Cu maşina prin Europa (3)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Frankfurt, oraşul cu zgârie-nori *

Ne continuăm călătoria prin Europa, cu maşina, mergând elegant pe autostradă spre Germania. O ţară civilizată, apreciată pentru asta de toţi cei care calcă pe pământ nemţesc. Nu vom vizita însă capitala, aşa cum am făcut până acum, ci vom face un popas de în Frankfurt.

Primul contact cu Frankfurtul este de-a dreptul ciudat, dacă te-ai aşteptat să găseşti acolo numai blonzi cu ochi albaştri şi asta pentru că, conform statisticilor, din cinci locuitori ai Frankfurtului, trei au paşaport străin. Privirile ţi se pierd în mozaicul de naţii: italieni, turci, arabi, asiatici sau africani.

În centrul oraşului, etniile care locuiesc aici organizează destul de des seri cu specificul ţării lor. Nemţii sunt foarte încântaţi de astfel de petreceri şi ies în număr destul de mare în piaţă pentru a sărbători alături de concitadinii din alte naţii.

Cazare şi distracţie

De cazat te poţi caza fie în oraş, fie în afara acestuia. Cea mai ieftină variantă de cazare este în Offenbach, aflat la 20 de kilometri de Frankfurt. După ce străbaţi distanţa mai sus menţionată poţi crede că Offenbach este de fapt un cartier al Frankfurtului.

Nemţii sunt amabili, iar condiţiile de cazare sunt foarte bune, chiar şi la un hotel de două stele. Nu uitaţi că rezervarea pe internet vă ajută să economisiţi bani la cazare. Un lucru de notat este faptul că în Germania nu se plăteşte vinietă şi nici parcarea pe stradă între orele 18,00 şi 9,00.

La fel ca multe alte oraşe nemţeşti, înfăţişarea Frankfurtului s-a schimbat drastic după al Doilea Război Mondial. Dar aici, spre deosebire de alte locuri, s-a hotărât să nu se încerce recrearea clădirilor din trecut, ci să se construiască o nouă, îndrăzneaţă imagine a oraşului.

Acum, Frankfurtul se laudă cu nouă dintre cei mai înalţi zece zgârâie-nori din Germania şi a primit porecla de "Mainhatten".

Multe din obiectivele turistice ale Frankfurtului pot fi atinse mergând pe jos în jurul centrului oraşului sau trecând râul în districtul Sachsenhausen, unde veţi găsi muzeele cele mai importante ale oraşului şi cele mai bune taverne unde se poate servi cidru. O experienţă de neuitat o puteţi avea şi circulând cu trenul. 

Condiţii deosebite şi distanţe mari străbătute în timp record - trenurile din Germania circulă cu peste 200 de kilometri la oră. Nu rataţi nici plimbările cu vaporaşul pe râul Main.

Obiective de vizitat

În Frankfurt se află un număr mare de instituţii germane importante. Printre ele se află universitatea Johann Wolfgang Goethe Universitat, apoi multe muzee, majoritatea înşirate de-a lungul râului Main pe aşa-numitul Mal al muzeelor (Museumsufer), precum şi imensa grădina botanică Palmengarten, care adăposteşte printre altele o impresionantă seră de palmieri.

Citit 690 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.