VACANȚĂ DE VIS pe Valea Buzăului: Peisaje rustice şi un loc ideal de cazare

VACANȚĂ DE VIS pe Valea Buzăului: Peisaje rustice şi un loc ideal de cazare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Aşezată la poalele muntelui Penteleu, cu sate vechi întinse de-a lungul bazinului Bâsca Roziliei, comuna buzoiană Gura Teghii pare desprinsă din paginile poveştilor româneşti. Zona extrem de pitorească din Muntenia se află la extremitatea nord-vestică a judeţului Buzău, la limitele cu judeţele Covasna şi Vrancea. Atracţiile turistice de pe raza comunei sunt o adevărată oază de linişte pentru cei care vor să evadeze într-o vacanţă de neuitat. Aici, turiştii vor putea admira un relief asemănător cu cel din Valea Doftanei sau Brădet - Argeş, o zonă rustică, îmbălsămată cu aer de munte, în bazinul Bâsca Roziliei, cu afluenţii săi Bâsca Mare şi Bâsca Mică. Tot în acest colţ al Munteniei, vizitatorii vor rămâne surprinşi de respectul şi prietenia oamenii locului, care şi-au păstrat multă vreme portul tradiţional muntenesc cu influenţe transilvănene. 

O casă de vacanţă plină de surprize

În inima acestei zone rustice, la dispoziţia turiştilor este Casa de vacanţă „Neagu”, unde cele mai importante detalii ale unui sejur la munte sunt plănuite cu grijă. Vizitatorii care se cazează aici au la îndemână un foişor şi grătar, un leagăn în curte, loc de joacă pentru copii, mese de biliard, mese de ping-pong şi un restaurant. Totodată, turiştii pot închiria atv-uri.

Din orice colţ al Casei de vacanţă „Neagu” priveliştea îţi taie răsuflarea, poţi, pur şi simplu să te relaxezi admirând-o la nesfârşit. Pe lângă asta, Casa de vacanţă oferă posibilitatea turiştilor să participe la excursii de tip off road pe vârful muntelui Penteleu şi în împrejurimi. Vizitatorii vor mai putea pescui în râu de munte, bucurându-se, în acelaşi timp, de splendoarea peisajului natural.

Capacitatea de cazare este de 24 de persoane în 12 camere duble, curate şi confortabile, toate amplasate la etaj. Fiecare cameră este dotată cu TV, wireless şi baie. Preţul pentru o cameră standard este 70 de lei pentru 24 de ore, însă poate varia în funcţie de numărul de persoane şi de durata cazării. Rezervările se fac la numărul de telefon 0744-347-117, iar mai multe detalii despre unitatea de cazare pot fi accesate pe www.cazare-gurateghii.ro.

Alte atracţii turistice

La o distanţă de doar 30 de kilometri de Casa de Vacanţă se află Muzeul de Chihlimbar din localitatea Colţi, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Buzău. Clădirea este asemănătoare unei case ţărăneşti. Aici, publicul poate vedea fotografii, unelte, documente, bijuterii, pepite din chihlimbar de diferite dimensiuni şi o mulţime de pietre decorative. Un alt obiectiv turistic situat în apropierea unităţii de cazare este Lacul Vulturilor, cunoscut şi ca Lacul Fără Fund. Acesta se află în Munţii Siriului, pe versantul Mălâia, la o altitudine de 1.420 de metri. Zona este una sălbatică şi puţin cunoscută de turişti. Pe un versant stâncos din apropiere se găseşte sigurul loc din Munţii Buzăului unde pot fi văzute capre negre.

Gura Teghii este o zonă perfectă pentru cei care vor să descopere lucruri noi, pline de mister. Distanţa de la Galaţi până la Gura Teghii este de 211 de kilometri, iar ruta de la Galaţi către Gura Teghii este DN2B şi DN10. Călătoria durează aproximativ trei ore şi 25 de minute.

În foto, Lacul Vulturilor, Bâsca Roziliei, Lacul Siriu, Muntele Penteleu

Citit 31350 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2016 16:41