GINA PISTOL, în pelerinaj. 1.500 de kilometri

GINA PISTOL, în pelerinaj. 1.500 de kilometri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gina Pistol, vedeta cunoscută în special datorită pictorialelor din revista Playboy, a trăit o experienţă spirituală cu totul inedită. A pornit în celebrul pelerinaj El Camino, parcurgând 1.500 de kilometri, în mare parte pe jos, în 35 de zile, în nordul Spaniei până la Santiago de Compostella. Este cel mai cunoscut şi mai vechi drum de pelerinaj, pelerinii urmând drumul de sub Calea Lactee până la catedrala din Santiago de Compostella unde se află moaştele Sfântului Iacob. Despre acest drum se spune că purifică sufletul pelerinilor, iar Gina Pistol îl descrie ca un “detox pentru suflet”.

”Pentru mine drumul acesta a fost cel mai frumos cadou pe care mi-l puteam face. A fost ca un “detox” pentru suflet. Nu m-am întors mai înţeleaptă sau mai “luminată”, însă am avut ocazia să retrăiesc momente din copilărie, mirosuri, senzaţii, am cunoscut oameni faini din toată lumea, am admirat peisaje care mă lăsau fără cuvinte, am fost însoţită de cântecul păsărilor pe tot parcursul drumului. Ce poate fi mai frumos de atât?

Cel mai greu mi-a fost când a trebuit să merg două zile pe o ploaie rece de munte. Trebuie să mergi mai departe, oricât de greu ţi-ar fi. Cel mai frumos… cel mai frumos a fost drumul, cu tot ceea ce mi-a oferit el. Am dormit în “albergues” municipale sau private. Sunt nişte hosteluri speciale pentru pelerini. Cazarea, adică patul, costă între cinci şi 18 euro. Poţi să dormi alături de 100-150 de persoane sau poţi alege să dormi în camere mai mici. Depinde de loc şi de buget.

Există mai multe rute. Camino France, cel parcurs de mine, este cel mai popular drum. Are punctul de pornire în Saint-Jean-Pied-de-Port, în Munţii Pirinei, în Franţa, traversează nordul Spaniei prin oraşele Pamplona, Logrono, Burgos şi Leon, cu oprire la Santiago de Compostela. Camino Frances are cam 780 kilometri. Dacă adaugi cât mai mergi prin locurile unde te opreşti, cred că sunt aproape 1.000 de kilometri”, a explicat vedeta.

Deşi susţine că a fost un „detox pentru suflet” şi că nu şi-a pus în cap să înveţe ceva anume din acest pelerinaj, la final, Gina Pistol a făcut o listă cu lucrurile importante. „Lecţia nr. 1: mi-a fost greu în primele zile, când mă cocoşa greutatea rucsacului. Am învăţat că n-am nevoie să car multe lucruri (inutile) după mine. Ai nevoie de foarte puţine. Lecţia nr. 2: seara mă dureau gleznele, călcâiele şi fiecare oscior din talpă. Făceam în medie 25 de kilometri zilnic (aveam zile când mergeam 22-24 de kilometri şi zile de 34-38 de kilometri). Lecţia nr. 3: NU EŞTI ÎN COMPETIŢIE CU NIMENI. Fiecare are drumul lui de parcurs. N-am plecat la drum cu gândul să învăţ ceva anume, însă mi-au fost testate rezistenţa fizică, răbdarea, înţelegerea. Pe drumul acesta îţi testezi limitele fizice şi psihice”, a povestit Gina Pistol pentru Libertatea. Sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 3579 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2016 14:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.