Informaţii despre un subiect TABU: Sex în timpul menstruaţiei. Da sau nu?
Foto: Sursa foto: Internet

Informaţii despre un subiect TABU: Sex în timpul menstruaţiei. Da sau nu?
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Răspunsul este un Da cât se poate de categoric. Şi pentru că relaţiile sexuale din timpul menstruaţiei ridică întotdeauna nişte semne de întrebare, te lămurim imediat.

Interzis? Din contră!

Nu există absolut niciun motiv medical pentru care să îţi refuzi partenerul în această perioadă a lunii. Poate doar unul ce ţine de propriile idei şi concepţii. Cert este că o femeie poate avea dorinţe sexuale şi în această perioadă, uneori chiar mai accentuate decât de obicei. Mai mult, pentru unele dintre ele menstruaţia este perioada cu libidoul setat la maximum. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul femeilor care utilizează pilule contraceptive. Ştim cu toţii că acestea diminuează libidoul, iar perioada de 7 zile de pauză vine în acest caz ca o fereastră deschisă spre plăcere.

Femeilor le place sau nu?

Atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, părerile sunt împărţite. Unele persoane nici nu se gândesc la aşa ceva, pe când altele apreciază în mod special această perioadă. Unele femei susţin chiar că sexul din această perioadă le diminuează durerile şi celelalte simptome care vin odată cu menstruaţia. În orice caz, nu trebuie forţat pentru că, până la urmă, menstruaţia durează doar câteva zile.

Posibilă sarcină în această perioadă?

Din păcate există o şansă - ceva mai scăzută, ce-i drept - de a rămâne însărcinată, întrucât sperma poate rezistă în sistemul reproducător până la trei zile. Dacă menstruaţia durează un pic mai mult timp, iar ovulaţia intervine ceva mai devreme în ciclul tău menstrual, s-ar putea să ai o surpriză neplăcută.

Sângele-un impediment?

Nu pentru mecanica procesului sexual. Ba chiar joacă rol de lubrifiant şi încă unul foarte bun. Unii bărbaţi au o problemă însă tocmai cu acesta. Ei consideră sângele menstrual ceva murdar şi plin de microbi. Nu fugiţi, băieţi! Aveţi de a face cu un lichid 100 la sută natural care nu vă dăunează în niciun fel. În schimb, în caz de boli cu transmitere sexuală, sângele creşte riscul infectării. Pentru femei, este o perioadă crucială, întrucât cervixul este deschis pentru a-i permite sângelui să treacă, făcându-le astfel loc şi bacteriilor să se instaleze cât mai bine în cavitatea pelviană. Aşa că, protejaţi-vă! Un prezervativ este o soluţie excelentă, chiar şi în această perioadă.

Poate sexul din această perioadă să îţi deregleze ciclul menstrual?

Nu, nu şi iar nu. Sunt femei care cred că făcând sex, li se opreşte brusc sângerarea şi sângele le rămâne blocat undeva în corp. Nimic mai fals. Este adevărat că după aproximativ o zi după ce ai făcut sex menstruaţia se încheie, însă asta se întâmplă pentru că sexul stimulează numărul de contracţii din uter, sângele fiind astfel eliminat mai repede. Sursa: csid.ro

Citit 2621 ori Ultima modificare Vineri, 12 August 2016 14:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.