AMATRICE, oraşul DISTRUS de CUTREMUR, se pregătea pentru cel mai aşteptat festival culinar al anului

AMATRICE, oraşul DISTRUS de CUTREMUR, se pregătea pentru cel mai aşteptat festival culinar al anului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ce decizia au luat chefi din toată lumea, după devastatorul cutremur din Amatrice


Oraşul Amatrice, bijuterie medievală a Italiei, distrus de puternicul seism de miercuri, 24 august, era celebru pentru pitorescul mediu rural italian, dar şi pentru unul dintre cele mai apreciate preparate culinare din lume: pastele all'amatriciana.

Amatrice se pregătea de sărbătoare. În acest weekend, urma să aibă loc a 50-a ediţie a festivalului anual dedicat spaghetelor all'amatriciana, cel mai aşteptat şi pregătit în detaliu eveniment al anului. Este şi unul dintre motivele pentru care în oraş se aflau mulţi turişti.

Miercuri dimineaţă, primarul din Amatrice a declarat în faţa presei locale: "Oraşul nu mai este". Turnul cu ceas, din secolul 13, blocat la ora 3,36, exact momentul în care a avut loc cutremurul, şi câteva ziduri pe care se mai zăresc urme ale afişelor festivalului sunt tot ce a mai rămas în picioare.

Pentru a veni in ajutor, italienii au dat startul unei campanii prin care câte un euro va fi donat la Crucea Roşie, pentru fiecare farfurie de paste all'amatriciana, vândută în orice restaurant din Italia.

De asemenea, chefi din întreaga lumea, printre care Jamie Oliver, Carlo Cracco, Antonello Colonna sau Davide Oldani, vor pregăti în restaurantele lor preparatul simbol din Amatrice, pentru a ajuta la strângerea de fonduri ce vor fi donate victimelor devastatorului cutremur din Italia. Astfel, peste 600 de restaurante vor introduce acum în meniuri pastele all'amatriciana şi vor dona câte doi euro pentru fiecare porţie vândută, a relatat gustarte.ro. Banii vor merge la Crucea Roşie din Italia.

Bilanţul seismului de miercuri, din centrul Italiei, a crescut la 290 de morţi, printre care se numără și români. CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 1349 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 August 2016 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.