Bilanţul CUTREMURULUI din Italia urcă la 295 de decese
Foto: Amatrice (Sursa foto: Internet)

Bilanţul CUTREMURULUI din Italia urcă la 295 de decese
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE, marți, 6 septembrie: Autorităţile italiene au anunţat că bilanţul recentului cutremur a urcat la 295 de morţi, înregistrându-se astfel alte cinci victime.


UPDATE, miercuri, 31 august: Guvernul a declarat ziua de 2 septembrie zi de DOLIU NAŢIONAL, în memoria românilor care şi-au pierdut viaţa în urma CUTREMURULUI din Italia

2 septembrie a fost declarată zi de doliu naţional în memoria românilor care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului din Italia, astfel că vineri toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale au obligaţia arborării drapelului României în bernă.

Drapelul României în bernă se mai arborează la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, ca pavilion pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc.

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă.


UPDATE, miercuri, 31 august: Premierul Dacian Cioloş, aflat marţi, 30 august, în Italia, a declarat că niciun român nu mai este dat dispărut în urma cutremurului din Italia şi că va propune în şedinţa de guvern de miercuri, 31 august, ca ziua de joi, 1 septembrie, să fie declarată zi de doliu naţional în memoria cetăţenilor români decedaţi în catastrofa din Italia.

Premierul a făcut aceste precizări după ce i-a vizitat marţi pe cei patru cetăţeni români răniţi în cutremur, internaţi în spitalele din Italia, şi după ce s-a întâlnit cu familiile celor din tabăra de sinistraţi din zona Amatrice, a relatat mediafax.ro.

Premierul a fost însoţit în Italia de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

În cursul serii de marţi, cei doi au participat la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului, alături de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, şi de premierul Matteo Renzi.


UPDATE, luni, 29 august, ora 15,00: Un singur român mai este dat dispărut după CUTREMURUL din Italia

Un singur român mai este dat dispărut în urma cutremurului din Italia, Ministerul Afacerilor Externe precizând că toate celelalte trei persoane de cetăţenie română care figurau anterior ca fiind dispărute au fost identificate şi sunt în viaţă.

MAE a mai precizat, luni, 29 august, că cele două transporturi funerare cu trupurile a şapte cetăţeni români, decedaţi în urma seismului, au pornit în cursul acestei zile către România, urmând să ajungă în ţară în dimineaţa zilei de marţi, 30 august.

Costurile de repatriere a trupurilor neînsufleţite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

Reamintim că bilanţul cetăţenilor români morţi în urma cutremurului de miercuri, 24 august, din centrul Italiei se ridică la 11. În total, 290 de persoane și-au pierdut viața.

Românii afectați de SEISMUL din Italia, AJUTAȚI de Guvern. Iată care sunt SUMELE, în euro. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII


UPDATE, luni, 29 august: Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că numărul cazurilor de cetăţeni români dispăruţi, aflate în atenţia MAE, a scăzut la 4. Toate celelalte persoane care figurau iniţial pe listă au fost identificate de către echipele consulare şi sunt în viaţă.

Reamintim că bilanţul cetăţenilor români morţi în urma cutremurului de miercuri, 24 august, din Italia se ridică la 11. Trupurile neînsufleţite ale 7 dintre victime vor fi repatriate luni, 29 august.


UPDATE, duminică, 28 august, ora 10,00: 11 români şi-au pierdut viaţa în Italia, în urma cutremurului ce a avut loc miercuri, iar alţi 14 sunt daţi dispăruţi, potrivit unui nou bilanț, transmis de Ministerul român al Afacerilor Externe. Corpurile neînsufleţite a cinci victime, repatriate luni, 29 august.

Cele două transporturi funerare, ale căror costuri au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de Urgenţă aflat la dispoziţia ministerului, vor pleca, în cursul zilei de luni, pe cale rutieră, către ţară.

Ministerele Muncii şi al Afacerilor Externe vor prezenta luni, în şedinţa extraordinară de Guvern, măsurile de sprijin pe care Executivul le va putea acorda victimelor cutremurului din Italia şi familiilor acestora.


UPDATE, 27 august, ora 13,00: Alți doi români au murit în cutremurul din Italia. Astfel, numărul românilor decedați ajunge la zece. Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că este vorba despre doi cetăţeni români din provincia italiană Rieti. Bilanţul seismului de miercuri, din centrul Italiei, a crescut la 290 de morţi.


UPDATE, 27 august, ora 11,00: Zi de doliu naţional în Italia. Potrivit unui nou bilanț, cutremurul a făcut 284 de victime, printre acestea numărându-se și opt români. CLICK AICI PENTRU DETALII


UPDATE, 26 august, ora 19,00: OPT români și-au pierdut viața

Un nou bilanţ al victimelor cutremurului din Italia, de origine română, a fost dat publicităţii vineri seara, 26 august, de către Ministerul român al Afacerilor Externe. Încă doi români au fost găsiţi morţi, astfel numărul celor care şi-au pierdut viaţa se ridică la 8 persoane.

În ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor aflate în atenţia Ministerului Afacerilor Externe este în prezent de 19.

De asemenea, reprezentanţii Ambasadei României la Roma sunt în permanentă legătură cu unităţile medicale în care sunt internaţi cei 5 cetăţeni români răniţi în urma producerii seismului.


UPDATE, 26 august, ora 12,00: O nouă replică seismică în Italia. Cel de-al şaselea român mort este un COPIL în vârstă de 11 ani

Un copil în vârstă de 11 ani este cel de-al şaselea român din Italia în cazul căruia Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat, vineri, 26 august, decesul, în urma cutremurelor. Copilul a fost găsit mort, joi seara, sub dărâmături, în Amatrice, la aproape 48 de ore de la primul cutremur. DETALII - CLICK AICI


UPDATE, 26 august, ora 10,00: Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis că a fost confirmat decesul celui de-al şaselea român în urma cutremurului din Italia. Alţi cinci cetăţeni români sunt răniţi, iar 17 sunt în continuare daţi dispăruţi.

În urma seismului din Italia şi-ar fi pierdut viaţa 10 români până în acest moment, iar numărul persoanelor dispărute nu este cunoscut încă din cauză că nu există date oficiale despre ele, susţine un reprezentant al diasporei, citat de mediafax.ro. Totodată, potrivit unui consilier local, în oraşul Amatrice, localitatea cea mai afectată de seism, locuiesc circa o sută de români. DECLARAȚIILE OFICIALE - CLICK AICI

Noul bilanţ al victimelor cutremurului din Italia a ajuns la 267 de morţi şi circa 400 de răniţi, a relatat mediafax.ro.

O altă replică a seismului, cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter, a avut loc vineri dimineaţă, 26 august, în regiunea italiană Amatrice, potrivit Daily Mail.


UPDATE, 25 august, ora 15,00: Potrivit ultimelor informaţii obţinute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetăţeni români în urma seismului survenit la data de 24 august 2016 pe teritoriul Italiei, a anunţat Ministerul român al Afacerilor Externe. Astfel, la acest moment, numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului este de cinci persoane.

MAE a precizat că, în ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor înregistrate până la acest moment este de 11 persoane, printre care se află și un copil în vârstă de 11 ani. Potrivit sursei, alți zece români sunt într-o tabără de sinistrați.

Cel puţin 247 de persoane au murit, printre care mulţi copii, iar alte sute au fost rănite, au anunţat autorităţile italiene.

Dezastru întregistrat în Amatrice (Sursa foto: bbc.com)

Reamintim că situaţia cea mai gravă a fost înregistrată în comuna Amatrice, care are 2.700 de locuitori. "Este o tragedie, jumătate din sat nu mai este", declara primarul localităţii, după cutremur.


UPDATE, 25 august, ora 8,00: Încă un cetăţean român a murit în urma cutremurului din Italia, iar alţi doi cetăţeni au fost identificaţi printre răniţi, bilanţul ajungând la doi morţi şi patru răniţi, a informat Ministerul român al Afacerilor Externe. Potrivit unui nou bilanț, cel puţin 247 de persoane şi-au pierdut viaţa, a relatat CNN.


UPDATE: Potrivit unui nou bilanț, cel puţin 120 de persoane şi-au pierdut viaţa, a relatat CNN.


UPDATE: Un român a murit, alţi doi sunt răniţi, iar nouă sunt daţi dispăruţi, a anunţat Ministerul român al Afacerilor Externe. VEZI COMUNICATUL - CLICK AICI

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Reamintim că un cutremur puternic, urmat de mai multe replici, a devastat un șir de orașe montane din centrul Italiei, miercuri 24 august. Seismul a avut magnitudinea de 6,0 grade.

Potrivit unui nou bilanț, cel puţin 73 de persoane şi-au pierdut viaţa, a relatat reuters.com. Mii de persoane au rămas fără adăpost, a mai precizat sursa media.


UPDATE: Potrivit unui nou bilanț, cel puţin 63 de persoane şi-au pierdut viaţa, a relatat CNN.


UPDATE: Localităţile cele mai afectate de cutremur par a fi Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto, bilanţul provizoriu fiind de cel puţin 38 de morţi, a anunţat un purtător de cuvânt al departamentului de protecție civilă, potrivit reuters.com.


UPDATE: Potrivit unui nou bilanț, cel puţin 20 persoane şi-au pierdut viaţa, a relatat mediafax.ro. Situaţia cea mai gravă este în comuna Amatrice, care are 2.700 de locuitori. "Este o tragedie, jumătate din sat nu mai este", a declarat primarul localităţii, Sergio Pirozzi, citat de Corriere della Sera.

VEZI MAI MULTE IMAGINI - CLICK AICI

CLICK de două ori pe VIDEO, pentru a putea fi urmărită filmarea. Sursa video: Corriere della Sera


UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a precizat miercuri, 24 august, referitor la cutremurul din Italia, că, până în acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români şi că o echipă consulară mobilă se va deplasa la faţa locului.

De asemenea, Ambasada de la Roma s-a autosesizat şi a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile italiene pentru a obţine informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.


Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc în noaptea de marți spre miercuri (23 spre 24 august), la ora locală 3,36 (4,36 - ora României), în Italia, potrivit BBC. Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa.

Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4,32 şi 4,33, cu intensităţi de 5,4 grade, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri, a relatat mediafax.ro.

Citit 22400 ori Ultima modificare Joi, 08 Septembrie 2016 11:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.