Cine cântă la SPECTACOLUL UMANITAR al "Vieţii libere" | OVER BAND, cinci inimi în care încape tot rock-ul

Cine cântă la SPECTACOLUL UMANITAR al "Vieţii libere" | OVER BAND, cinci inimi în care încape tot rock-ul
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Luni, pe 19 decembrie, la Teatrul Dramatic, Asociaţia Danube Media Center a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă" va organiza spectacolul umanitar "Salvezi un om, salvezi o lume"


Victor Udreş /voce, chitară), Dan Ioan (bas, voce), Dragoş  Pisaroc (clape,  voce) şi Răzvan Gheorghiu și Roxana Ioan (ocazional)  cinci inimi mari în care încape toată muzica rock. Plus alte câteva genuri. Muzică bună să fie! Altfel spus, Over. Sau Over Band. Prima dată, i-am ascultat, în urmă cu ceva ani, la Costineşti. A fost o seară în care am avut parte de rock cinstit, o adevărată gură de aer, într-o staţiune studenţească "manelizată", şi mare mi-a fost mirarea când am aflat că-s gălăţenii de-ai mei. Atunci mi-au câştigat pentru totdeauna admiraţia, am gustat din energia aceea transmisă publicului, apoi invers, de la public la ei. Şi tot aşa, Over and Over. Îi ştiam muzicieni cu experienţă, profesionişti, bolnavi de muzică. I-am descoperit generoşi, băieţi de băieţi (și-o fată!), au acceptat imediat să dea o mână  de ajutor. Vă veţi putea bucura de nişte oameni frumoşi şi dornici să vă scalde în muzică bună, luni, pe 19 decembrie, la Teatrul Dramatic, când Asociaţia Danube Media Center a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă" va organiza spectacolul umanitar "Salvezi un om, salvezi o lume".

Cea mai cunoscută trupă de coveruri din Galaţi, chemată să concerteze acum şi în alte oraşe din ţară şi în Capitală, a împlinit în toamna aceasta zece ani. Concertele Over te poartă parcă printr-o istorie a muzicii rock, repertoriul fiind foarte bogat: AC/DC, Metallica, Bon Jovi, Credence, Clear Watersnd Revival, The White Stripes, Fleetwood Mac, Beatles şi, bineînţeles Pink Floyd (trupa  având şi un proiect "Best of Pink Floyd" pe care îl aduce la  scenă  din când în când). Chiar dacă e o trupă de coveruri, destinată petrecerilor de  club  în special, Over a fost chemată să cânte şi la festivaluri, la Costineşti, alături de Iris şi Ovidiu Lipan Ţăndărică, sau la Open Camp  Vaslui, cu Fără  Zahăr, Şuie Paparude, Dirty Shirt.

"Repertoriul ni-l alegem în mare după două criterii. Să ne placă nouă şi să ştim că ar plăcea şi publicului nostru. Nu suntem o trupă de coveruri aşa cum se poartă acum, nu înnoim repertoriul la două, trei luni cu hiturile la zi, orchestrate rock. Pentru noi muzica e de două feluri, bună sau proastă. Nu are vârstă. Ideea e ca publicul să vibreze, ascultându-le. Fiind patru personalităţi diferite avem şi gusturi muzicale diferite, dar care se întâlnesc destul de mult. Ne place orice e bun, fie că e vorba de rock, ca termen generic, de la cel mai dur la cel mai blând, blues, jazz, pop, folk, funk", ne lămureşte Victor Udreş.

Despre cum s-a format trupa şi care este crezul ei ne-a povestit Dan Ioan, basistul: "Numele Over l-am ales în disperare de cauză, după lungi discuţii şi idei eşuate, când, fiind în sala de repetiţie, cuiva i-au picat ochii pe o revistă cu tobe, unde scria mic, dar stilizat într-un colţ 'Over’. Apoi ne-am dat seama că se pot face şi nişte glume şi jocuri de cuvinte prin alăturarea ca prefix sau sufix al cuvântului Band. Oricum, numele nu contează foarte tare, contează pasiunea şi dăruirea pentru muzică în primul rând. Important e că trupa Over începe spectacolul  o dată  şi îl termină de mai multe ori. Cu publicul".

După ce m-au uimit cu câtă uşurinţă au răspuns afirmativ cauzei noastre, am văzut pe pagina lor o mulţime de participări la  concerte caritabile: "Mergem pe premisa că muzica, în general, uneşte şi adună oameni, iar dacă o face pentru a ajuta alţi oameni cu nevoi sau necazuri, e cu atât mai bine".

Over Band poate fi găsită online, la adresa www.trupaover.aaz.ro sau pe Facebook - CLICK AICI

Citit 3665 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2016 02:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.