Praga - un oraş magic

Praga - un oraş magic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ne-am plimbat prin Europa, cu maşina, timp de cinci săptămâni, deşi traseul pe care l-am descris poate fi făcut cu mare uşurinţă în două săptămâni. După ce-am trecut prin Budapesta, Viena, Frankfurt, Bruxelles şi Amsterdam, astăzi vom încheia turul cu ultima oprire: Praga.

Momentul ideal pentru a vizita oraşul este începutul primăverii. Odată cu luna aprilie, apar şi primii turişti în căutarea locurilor pitoreşti ale oraşului. Nici la sfârşitul lui iunie nu e o perioadă rea de vizitat oraşul, deşi vremea este foarte capricioasă în capitala Cehiei. Oricum, indiferent de starea vremii, oraşul este minunat şi merită vizitat.

Praga este unul dintre cele mai importante oraşe ale Europei, putând fi străbătut în câteva ore. Oraşul este împărţit în patru sectoare, care până în secolul 18 erau unităţi administrative autonome: Old Town, Lesser Town, Hradcany cu Castelul Praga şi New Town.

Străzi-spirală

Praga este un oraş magic, cu străzi înguste în sute şi sute de spirale, cu clădiri vechi de sute de ani, cu o arhitectură armonioasă. E un oraş mereu original, altfel, urban, cosmopolit!

Poţi să vizitezi Praga de nenumărate ori, pentru că de fiecare dată vei remarca altceva. Într-o primă vizită vei observa detaliile arhitecturale, a doua oară vei fi fascinat de influenţa barocă, iar când te aştepţi mai puţin, vei fi vrăjit de frumuseţea apusului de soare într-un peisaj de vis.

Cazare

În Praga sunt multe hoteluri de patru şi cinci stele (le diferenţiază interiorul şi serviciile oferite, la exterior fiind aproximativ la fel). Preţurile sunt pe măsură, dar dacă apelezi la internet îţi poţi face o rezervare la un hotel de patru stele şi plăteşti mai puţin decât la unul de trei.

De ce să vizitezi Praga?

Monumente protejate de UNESCO, muzică clasică, obiceiuri tradiţionale prezentate în festivaluri ce încep din primăvară şi se termină de-abia la venirea toamnei, festivaluri de film, teatru, muzică, bere şi vin, evenimente sportive!

Despre ce se poate vedea în Praga vom vorbi şi în suplimentul „Vieţii libere” de sâmbătă.

Citit 854 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.