Meniu INEDIT ca să-ţi uimești invitații
Foto: În imagine, smochine umplute cu brânză de capră (Sursa foto: ecuisine.ro)

Meniu INEDIT ca să-ţi uimești invitații
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ieşi din tipare la următoarea petrecere şi pune pe masă feluri de mâncare prin care să îţi cucereşti familia şi prietenii. Iată o listă cu cele mai inspirate mâncăruri pentru petrecere, propusă de foodstory.ştirileprotv.ro.

Roşii infuzate de votcă - un fel de Bloody Mary în varianta de mâncare. Roşiile cherry se ţin într-un amestec de votcă şi un strop de zahăr în frigider timp de 24 de ore. Se servesc într-un pahar de martini de unde invitaţii le vor lua cu o scobitoare şi le vor înmuia în sare.

Un shot de supă - un aperitiv cu supă rece sau fierbinte într-o prezentare inedită. Nu va fi nevoie de linguri şi nici de farfurii ca să gustaţi din supă. Dacă nu ai pahare mici, cum sunt cele pentru tequila, vor fi la fel de bune şi cele de coniac. Surpriza acestui aperitiv este prezentarea, iar invitaţii vor fi încântaţi să ţină un toast cu un pahar de supă. Pregăteşte mai multe feluri: de roşii, de dovleac, de conopidă, pentru a avea un curcubeu pe tavă cu pahare.

Smochine umplute cu brânză de capră - un aperitiv uşor de preparat. Se taie smochinele în jumătate şi se presară deasupra lor brânză de capră şi fistic tocat. Vor arăta minunat pe o tavă de lemn.

Frigărui cu ananas şi brânză - o combinaţie dulce pentru aperitiv. Se pregătesc cu bucăţi de ananas proaspăt caramelizat (într-un amestec cu unt, scorţişoară şi zahăr) şi cuburi de Gouda. Se servesc când încă sunt calde. Pentru un look special foloseşte frigărui din bambus.

Mini clătite cu crab - aperitive irezistibile făcute din clătite mici cât o ceaşcă de cafea peste care pui un topping cu salată de crab şi avocado. În locul crabilor, poţi folosi salată de pui sau salată de ouă.

Sparanghel în foitaj - dacă ai prăji sparanghelul simplu, acesta ar fi prea moale pentru a putea fi mâncat la aperitv. Dar dacă înveleşti fiecare băţ de sparanghel într-o fâşie de aluat de foitaj şi îl vei coace la cuptor, vei obţine un aperitiv elegant şi uşor de mâncat cu mâna. Îl poţi servi pe farfurie sau într-un pahar, ca pe creioane.

Caise cu brânză şi mentă - nu mai ai nevoie de biscuiţi săraţi ca să serveti brânzeturi. Foloseşte caise confiate în locul lor, pune puţină cremă de brânză şi deasupra o frunză proaspătă de mentă.

Bruschete din andive - un aperitiv fără gluten. Foloseşte frunze de andivă în locul feliilor de pâine şi salată de sfeclă roşie în locul roşiilor. CLICK AICI PENTRU A CITI MAI MULTE

Citit 2446 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2017 14:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.