Cinci obiceiuri bune în bucătărie
Foto: Sursa foto: gustarte.ro

Cinci obiceiuri bune în bucătărie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)


Alimentaţia are o importanţă esenţială pentru buna funcţionare a organismului. La fel de importante sunt şi regulile privind prepararea mesei şi obiceiurile alimentare pe care le păstrăm peste ani. Vă vom prezenta câteva obiceiuri recomandate de foodstory.stirileprotv.ro, care ar trebui introduse încă de astăzi în bucătărie.

Alege metodele potrivite de preparare a alimentelor


Sunt încă destul de puţine persoanele care gătesc la abur sau prăjesc fără grăsime, faţă de cele care aleg metodele tradiţionale de preparare a alimentelor. Fierberea la abur reprezintă cea mai bună metodă de preparare termică a alimentelor. În acest fel, se reduce la minim pierderea de vitamine şi compuşi minerali valoroşi. În plus, legumele preparate la abur au un gust deosebit şi îşi păstrează culoarea frumoasă. Pe lângă trecerea la alimentele fierte la abur, merită să limităm consumul de sare şi să folosim în locul ei plante aromate şi condimente, care, pe lângă aroma minunată pe care o oferă mâncării noastre, ne fac să ne simţim bine.

Mănâncă regulat


Unul din principiile care stau la baza unei alimentaţii corecte este acela al meselor regulate - patru sau cinci mese zilnic, care garantează că organismul va primi toţi compuşii nutritivi necesari. Este important să se mănânce micul dejun, care ar trebui să furnizeze 20-25 la sută din energia de care are nevoie organismul zilnic. Fiecare masă trebuie să includă legume, sub diverse forme, care vor oferi organismului vitaminele, dar şi micro şi macroelementele necesare. Una din formele în care pot fi consumate fructele şi legumele o reprezintă sucurile de legume sau de legume şi fructe, dar şi mousse-urile de fructe, care sunt o completare excelentă a unei mese sau, în cazul unei crize extraordinare de timp, pot reprezenta una din gustările zilnice.

Nu uita de cele cinci porţii zilnice de legume și fructe


O alimentaţie corectă, bogată în fructe şi legume sub diverse forme, de exemplu, suc sau mousse, ajută la menţinerea sănătăţii. Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) recomandă să se consume zilnic cel puţin 400 grame de fructe şi legume, împărţite în cinci porţii, în proporţie de 3/4 legume şi 1/4 fructe. Fructele şi legumele sunt elemente ce compun o alimentaţie echilibrată indiferent de vârstă. OMS confirmă că un pahar de suc de fructe sau de legume şi fructe (200 ml) poate să reprezinte foarte bine una din porţiile de fructe sau legume din cursul zilei. Vitaminele pe care acestea le conţin ajută la menţinerea sănătăţii organismului şi a bunei-dispoziţii.

Creează o atmosferă plăcută şi nu te grăbi în timpul mesei


O masă luată împreună cu familia sau cu prietenii este mai gustoasă. Mănâncă la masă sau pe blatul din bucătărie, departe de televizor, calculator şi fără ziar în faţă. Mâncând în timp ce citim sau privim la televizor, vom consuma mai multă mâncare. Ar trebui să mâncăm încet, cu muşcături mici - la urma urmei, mâncarea este o plăcere, merită să ne delectăm cu ea! Dacă ai un program foarte încărcat, poţi înlocui una din cele cinci porţii de legume sau fructe din timpul zilei cu o porţie de suc sau mousse, fără zahăr adăugat.

Aplică o dietă diversificată


Cea mai bună sursă de substanțe nutritive o reprezintă o dietă diversificată și echilibrată. Consumul aceloraşi alimente va face ca, în primul rând, să nu-i oferim organismului vitaminele necesare şi, în al doilea rând, să cădem în monotonie. Trebuie să adăugăm la fiecare masă legume, sub diverse forme: crude, piure, fierte la abur sau sub formă de suc de legume sau de legume şi fructe. CLICK AICI PENTRU A AFLA MAI MULTE

Citit 2012 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2017 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.