Când mâncarea devine operă de artă | Restaurante găzduite în marile muzee ale lumii
Foto: Muzeul de Artă Modernă din San Francisco | Sursa foto: Internet

Când mâncarea devine operă de artă | Restaurante găzduite în marile muzee ale lumii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Din San Francisco, Singapore şi până în nordul Europei, unii dintre cei mai inovatori bucătari din lume lucrează în restaurante găzduite de muzee celebre, transformând masa, în orice moment al zilei, într-o adevărată operă de artă. Restaurante unde te poţi bucura de o fantastică experienţă gourmet, după vizita la muzeul preferat:

MoMa, San Francisco

La In Situ, în Muzeul de Artă Modernă din San Francisco (SFMoMa), chef Corey Lee a pregătit un meniu demn de o valoroasă operă de artă, transformând restaurantul într-o galerie de artă culinară, scrie finedininglovers.com.

Muzeul Naţional, Singapore

În Singapore, patiserul şi cofetarul Janice Wong, desemnată de nenumărate ori cel mai bun chef din Asia în acest domeniu, îşi prezintă creaţiile gastronomice la restaurantul Muzeului Național, din august 2016.

Europa

Doi chefi celebri s-au întors în Suedia natală, mai exact în Stockholm, pentru a conduce bucătăria restaurantului de la Muzeul Sprit.

De asemenea, Joris Bijdendijk, chef la  RIJKS, de la Rijksmuseum, a fost onorat cu o stea Michelin la finalul anului trecut.

Guggenheim şi Muzeul Dalì

În Bilbao, muzeul Guggenheim găzduieşte un restaurant inovator, extrem de apreciat. Bucătăria deschisă de la Nerua, ce poate fi văzută de la intrarea în holul futurist al restaurantului, este în sine un punct de atracţie. Iar bucătarul Josean Alija, multipremiat şi aclamat la nivel mondial pentru bucătăria sa originală, este senzaţia localului, relatează gustarte.ro.

Muzeul Guggenheim

Un alt chef spaniol a fost celebrat într-o expoziţie dedicată bucătariei sale, la muzeul Dalì din St. Petersberg, Florida. Mâncarurile create de Ferran Adrià au devenit sursă de inspiraţie, comparaţiile dintre el şi Dali devenind inevitabile.

New York

Cel mai mare număr de restaurante aflate în muzee se regăseşte în SUA, în New York, în special. Michael Anthony, de la restaurantul Untitled, din muzeul Whitney, este printre cei mai apreciaţi. De asemenea, MoMa găzduieşte restaurantul The Modern, unde Abram Bissell pregăteşte preparate servite într-un salon în care poţi admira operele de artă ale lui Picasso şi Matisse.

Citit 992 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2017 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.