Felicitări, Emma! Bravo, Zanga! Din două gălăţence, una s-a calificat în FINALA EUROVISION

Felicitări, Emma! Bravo, Zanga! Din două gălăţence, una s-a calificat în FINALA EUROVISION
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Superbe şi talentate, gălăţencele Emma şi Zanga au strălucit, duminică seara, pe scena Selecţiei Naţionale pentru Eurovision România. Pe Emma, alături de Tavi Colen, o vom vedea duminică, 5 martie, în finala competiţiei. Zanga a oferit un spectacol original şi impresionat, dar, din păcate, nu a ajuns în finală, pentru că a aşa a decis juriul format din Paula Seling, Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen, Andrei Tudor şi Adrian Romcescu.

Melodia "We own the night”, interpretată de Tavi Colen şi Emma, a stârnit criticile Paulei Seling: "Piesa, din punctul meu de vedere, nu este o revelaţie, este uşor previzibilă, pe ici, pe colo. Aş fi vrut, Emma, să observ o evoluţie în interpretarea ta de la preselecţie până acum, ai fost, în continuare, nesigură. Au fost multe momente mai puţin perfecte, ca să fiu elegantă". De o cu totul altă părere a fost preşedintele juriului, Adrian Romcescu: "Pentru mine e o melodie foarte bine construită, solidă, cu mare potenţial de hit, super OK!". Luminiţa Anghel a apreciat frumuseţea Emmei, dar i-ar fi plăcut "să cânte mai mult şi Tavi, a cărui voce este una foarte recognoscibilă, cu o amprentă foarte puternică". Tavi a ţinut să precizeze că aşa a fost construită piesa de la bun început, pentru Emma. "Bucuria noastră este că am cântat beton!", a mărturisit solistul în culise.

Spectacolul oferit de Zanga, alias Alexandra Penciu, cu piesa "Două sticle", a fost apreciat de juriu. "Foarte frumos! Un moment artistic frumos. Mi-a plăcut foarte mult schimbarea de ritm de la strofă şi refren. E o producţie rock frumoasă, tu eşti convingătoare", i-a spus Ovi. "Îmi place personalitatea ta, apreciez felul în care aţi venit pe scenă, apreciez intonaţia foarte bună. Mie-mi plac lucrurile cu personalitate şi originale", a fost părerea lui Andrei Tudor.

"Îmi place că eşti originală. Momentul vostru a ridicat mult piesa!", a spus Paula Seling, care a avut o "mică-mică observaţie" legată de refren, care, în opinia ei, îşi mai pierdea din forţă. Întrebată dacă vrea să îmbete juriul, Zanga a răspuns: "Eu vreau să-i îmbăt cu iubire. Vreau să iubim cu toţii mai mult!".

Punctaje

Tavi şi Emma s-au calificat în finală cu un total de opt puncte: câte unul de la Andrei Tudor şi Ovi, două de la Luminiţa Anghel şi patru de la Adrian Romcescu. Zanga a primit doar cinci puncte de la Andrei Tudorm, şi chiar dacă nu a ajuns în finală, cu siguranţă dorinţa ei, mărturisită, s-a împlinit: "Eurovision este ca o mare şi, pe această mare, sticlele mele cu mesaje pot ajunge la ţărmul de acasă".

Cei zece finalişti

Reprezentantul României la Kiev va fi desemnat, de public, prin televot, dintre cei zece finalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision. Favoriţi sunt Ilinca feat. Alex Florea, cu melodia "Yodel It", care au primit, de la fiecare membru al juriului, punctaj maxim. În finală s-au mai calificat: Xandra - "Walk on By", Mihai Trăistariu - "I Won't Surrender”, Cristina Vasiu - "Set the Skies on Fire”, Instinct - "Petale”, Ramona Nerra - "Save Me”, Eduard Santha - "Wild Child, Tavi Colen şi Emma - "We own the night”, Maxim - "Adu-ţi aminte” şi Ana Maria Mirică - „Spune-mi tu”.

Citit 7026 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2017 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.