Un bucătar român a inventat PARFUMUL COMESTIBIL
Foto: Sursa foto: mediafax.ro

Un bucătar român a inventat PARFUMUL COMESTIBIL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bucătar din Alba Iulia a inventat un parfum comestibil a cărui esenţa este unică în România şi este testată de clienţii unui restaurant din Sebeş. Parfumul "Vert de Toma", creat de Cosmin Ioan Toma, conţine lavandă, fenicul şi mentă sălbatică şi se păstrează în sticluţe de zece ml. ”"Vert de Toma" este un parfum comestibil pentru el, pentru ea şi pentru deserturi. Interesant la acest parfum, unic în România, este că poate fi folosit şi pentru corp, dar şi în loc de after-shave. Parfumul, de culoare verde, are miros de lavandă, fenicul şi puţină mentă sălbatică”, a declarat bucătarul Cosmin Toma, potrivit Mediafax.

"Vert de Toma" are un gust răcoritor şi se pune pe mâncărurile dulci, spre exemplu pe pieptul de raţă, pe fructe de pădure, merge la curcan şi la toate dulciurile şi deserturile, dacă şi clientului îi place gustul de lavandă, a precizat chef Toma. ”Te poţi da cu el şi pe corp, pentru că nu pătează. Am lăsat o sticlă deschisă şi în cameră”, a adăugat Cosmin Toma (foto).

"Vert de Toma" va fi lansat la "Alba Carolina FOOD FEST", care va avea loc în perioada 11-14 mai 2017.

Parfumul va fi scos la vânzare din 2018, iar ”preţul nu va fi mare”, a subliniat Cosmin Toma.

Cosmin Ioan Toma are 40 de ani şi lucrează de 18 ani ca bucătar, fiind cunoscut în comunitatea locală pentru inventivitatea şi modul în care reinterpretează reţetele clasice.

În toamnă, bucătarul din Alba Iulia a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime, care conţine reţete inedite precum "trandafiri muraţi", "ciorbă de burtă sub formă de piramidă", "desert din vanilie servit în intestin de porc", "ghiveci cu flori" sau "sarmale întoarse".

Toma este consultant la mai multe restaurante din Transilvania, a participat la  numeroase competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.

Citit 2556 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 12:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.