Ora de cocktail - Irish Coffee

Ora de cocktail - Irish Coffee
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, câteva lucruri legate de cafea. Se întâmplă de multe ori să mergeţi în restaurante şi baruri pentru a savura o cafea, dar ce primiţi e ori sub, ori peste aşteptări.

Astfel că atunci când comanzi un cappuccino ar trebui să primeşti un espresso servit într-o ceaşcă mare cu spumă de lapte caldă (în total cam 110 ml de lichid). Spuma de lapte trebuie să fie compactă şi densă (laptele nu trebuie să fie reîncălzit).

Atunci când ceri un espresso ristretto trebuie să primeşti într-o ceaşcă mică cam 20 ml de cafea spumoasă consistentă cremoasă.

Espresso dopio înseamnă două espresso servite într-o singură ceaşcă, volumul maxim de lichid ar trebui să fie de 50-60 cc (ml).

Un american coffee sau espresso lung, cum i se mai spune, este un espresso servit într-o ceaşcă mare cu apă fierbinte (90 grade) separat.

Irish Coffee

- Ingrediente: un espresso all’ americana - 60 ml, irish whisky - 20 ml, zahăr brun - 5 grame, frişcă.

- Mod de preparare: într-un pahar (cană) de irish coffee turnaţi un espresso, încălziţi whisky-ul cu zahărul şi amestecaţi într-un ibric mic sau pitcher, turnaţi peste espresso amestecul, apoi acoperiţi lichidul cu frişcă.

Această băutură o puteţi servi pe terasa Club Planet. Cocktailul a fost făcut de Dan Ghioc - bar manager, absolvent Absolut Akademi Sweden.

Citit 1030 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.