Factori care îţi influenţează comanda la restaurant

Factori care îţi influenţează comanda la restaurant
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Nu este niciun secret că se întâmplă multe lucruri în jurul tău atunci când mănânci la un restaurant - chelneri în jur, muzică pe fundal şi există şi meniul pe care trebuie să-l consulţi. În timp ce aceste elemente par complet obişnuite, cercetătorii au arătat că aceşti factori, dar şi alţii, pot influenţa ceea ce vei consuma.
Potrivit gustarte.ro, specialiştii de le Universitatea Cornell au prezentat o serie de factori care influenţează comanda la restaurant:

Indicele de masă corporală (IMC) al ospătarului

S-ar putea să vă gândiţi că principalul scop al chelnerului vostru este doar să vă servească, însă cercetătorii au descoperit că greutatea lui are o influenţă directă asupra a ceea ce vei mânca şi bea. Un nou studiu a descoperit că există de patru ori mai multe şanse ca oamenii să comande desert atunci când chelnerul are un IMC ridicat - şi efectul este mai mare la clienţii mai slabi. Potrivit aceluiaşi studiu, a afectat chiar şi cât au băut: clienţii cu un chelner supraponderal au consumat 17 la sută mai mult alcool decât cei cu unul mai slab. Pentru a combate această situaţie, cercetătorii spun că este mai bine să decizi înainte de a te aşeza la masă dacă dorești sau nu să servești şi desert.

Greutatea persoanei cu care iei masa

Persoana cu care iei masa poate influenţa, fără să îți dai seama, ceea ce vei mânca şi bea. Potrivit unui studiu, simplul fapt că te afli în prezenţa unei persoane cu câteva kilograme în plus creşte nivelul de mâncare nesănătoasă pe care oamenii îl consumă. De asemenea, reduce cantitatea de alimente sănătoase pe care o persoană o consumă, chiar şi atunci când partenerul supraponderal consumă alimente sănătoase.

Ambianţa

Lumina slabă şi muzica uşoară creează o atmosferă relaxată şi te face să te bucuri mai mult de experienţă. Cercetările au descoperit că persoanele care au mâncat mâncare de tip fast-food într-un cadru cu muzică de jazz şi lumină slabă au petrecut mai mult timp la masă decât cei care au mers într-un restaurant fast-food tipic, dar au consumat mai puţină mâncare. De asemenea, au apreciat mâncarea ca fiind mai plăcută.

Numele preparatelor

Un studiu publicat în Jurnalul Internaţional de Management al Ospitalităţii a constatat că meniul unui restaurant are un impact foarte mare asupra a ceea ce comanzi. Printre constatările studiului, sunt mai multe şanse să comanzi produse cu nume descriptive din meniuri ("file suculent de peşte" vs. "file de peşte"). În mod ciudat, participanţii la studiu au evaluat numele mai descriptive ca fiind mai gustoase decât cele cu nume de bază - chiar dacă erau aceleaşi feluri de mâncare - şi erau dispuşi să plătească cu 12 la sută mai mult pentru ele. CLICK AICI pentru mai multe detalii

Sursa foto: gustarte.ro

Citit 2811 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2017 16:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.